Certificat d’especialitat de Formació Bàsica en Seguretat. STCW.

Curs teòric i pràctic que té com a objectiu preparar l’alumne davant les situacions d’emergència a bord i per donar resposta aplicant de forma immediata els procediments i actuacions que redueixin al mínim els possibles perills en matèries de lluita contra incendis, salvament, supervivència i prevenció de accidents a bord.

El curs és presencial i té una durada de 70 hores de les quals 45 hores corresponen al contingut teòric i 25 hores a pràctiques.

Formació Bàsica en Seguretat STCW -prácticas- FP del MAR - Escola Port

El curs de Formació Bàsica en Seguretat és homologat a Espanya per la DGMM -Dirección General de la Marina Mercante.

El certificat d’especialitat en Formació Bàsica en Seguretat és obligatori per poder treballar a bord d’una embarcació civil, independentment de la categoria i càrrec, d’acord amb el que disposa l’Ordre FOM / 2296/2002 sobre Formació Bàsica: “Es requerirà la possessió del Certificat de Formació Bàsica a tot el personal que exerceixi funcions professionals marítimes en els vaixells civils, així com a aquells als quals se’ls confien tasques de seguretat o de prevenció de la contaminació relacionades amb les operacions del vaixell, en virtut del Quadre de obligacions i Consignes del Vaixell, del Pla d’Emergències de a Bord en cas de Contaminació per Hidrocarburs o del Manual de Gestió de la Seguretat “.

Estar en possessió d’aquest certificat d’especialitat és necessari per a totes aquelles persones que vulguin realitzar activitats professionals en tot tipus d’embarcacions des de petits vaixells fins a grans creuers, per a activitats de tota mena: hostesses, cambrers, mecànics, patrons …

També forma part dels certificats necessaris per obtenir el Patró Professional d’embarcacions d’Esbarjo (PPER).

Aconsegueix la teva titulació en el menor temps i al millor preu amb els nostres PACKS DE FORMACIÓ que combinen diversos certificats requerits per treballar en el sector marítim.

Consulta el calendari i reserva la teva plaça.

Escola Port | Formación Profesional del Mar, amb certificat de qualitat ISO 9001, imparteix el curs de Formació Bàsica en Seguretat d’acord amb el conveni de formació STCW el qual estableix les normes mínimes per impartir formació nàutica de forma idèntica en totes les nacions.


Som transparents: pots veure la ubicació de les embarcacions de la nostra flota en temps real mitjançant el sistema AIS.


Reservar plaça

 • DNI, NIE o passaport, en vigor.
 • Edat mínima 18 anys o 16 amb permís patern.
 • Supervivència en el mar en cas d'abandonament del vaixell.
 • Prevenció i lluita contra incendis primer nivell.
 • Adopció de normes mínimes de competència en primers auxilis.
 • Seguretat personal i responsabilitats socials.
Normativa: Art. 5 Ordre FOM / 2296 / 2002.
Annex I Ordre FOM / 2296 / 2002.
Secció A VI / 1 Codi de Formació (Quadre A- VI / 1-1).
CursModalitatIniciMés info.
PPEE19:00h a 22:00hGen. | Dx. 30
Reservar plaça
Formació Bàsica9:00 a 18:00 hFeb. | Dill. 04
Reservar plaça
VEURE CALENDARI DE TOTS ELS CURSOS
Per sol·licitar l'expedició del certificat de "Formació Bàsica en Seguretat" s'ha de presentar la següent documentació a la Capitania Marítima de la seva comunitat autònoma:


Llibreta Marítima:

La Llibreta Marítima és el document oficial d'identitat del marí, acceptat internacionalment, en el qual es registren els embarcaments i desembarcaments del titular.

La expedeix la DGMM i s'ha de sol·licitar a la Capitania Marítima.

Per a la seva obtenció la persona interessada ha de tenir un títol nàutic professional o un certificat d'especialitat marítima (com el Certificat d'especialitat de Formació Bàsica).

Serveix per:
 • Embarcar en qualsevol vaixell civil com a tripulant.
 • Sol·licitar assistència mèdica en qualsevol ciutat portuària, espanyola o estrangera.
 • Beneficiar-se de revisions mèdiques a l'Institut Social de la Marina.
 • Pernoctar en les nombroses cases del mar situades a la majoria de ciutats portuàries d'Espanya, abonant una quantitat simbòlica pels seus serveis.
 • Sol·licitar repatriació en casos d'urgència o necessitat.
 • Inserir o sol·licitar ofertes d'ocupació mitjançant els diferents mitjans de què disposa l'ISM.

Per poder embarcar s'ha de superar un reconeixement mèdic d'embarcament marítim (gratuït) realitzat en Centres de Sanitat Marítima de l'ISM, pertanyent a la Seguretat Social.