La missió d’Escola Port és apropar la cultura nàutica i la passió pel mar a la població local. La línia principal de l’activitat de l’empresa, l’Escola, té com a objectiu aportar el coneixement necessari perquè els alumnes puguin obtenir les seves titulacions nàutiques tant d’esbarjo com professionals.

La visió que tenim és la de ser una escola líder en base a un professorat implicat que gaudeix amb el que fa i ho transmet als seus alumnes, en unes instal·lacions modernes i uns mètodes innovadors d’ensenyament, tant presencial, online com pràctica.

 

Els 5 valors principals d’ Escola Port són:

– Qualitat i valor humà.

– Esperit esportiu i humanitat.

– Acció local i visió global.

– Compromís amb els resultats.

– Innovació i obertura.

 

El fundador de la Escola Port, Rodrigo Andrade, és un gran aficionat a l’esport de la vela, guanyador de diversos Campionats del Món en els anys 1978 i 1979 i membre del Equipo Olímpic espanyol de Vela en els anys 80 .

 

“Aquest esperit esportiu que fa a les persones créixer-se davant les adversitats i vèncer les dificultats que es troben en el camí, forma part de l’actitud de tot l’equip de la Escola Port”

 

Els mètodes innovadors d’ensenyament de Escola Port estan adaptats a l’actual context de la societat del coneixement basats en la tecnologia i formats lúdics. Un equip jove s’encarrega de fer que tot això sigui possible.

En concret, un web online en obert (aulanautica.org), totalment gratuït, creat per l’equip d’Escola Port, facilita a persones de tot el món apropar-se al món de la nàutica i als alumnes de la pròpia escola a fer el curs des de casa els dies que no poden desplaçar-se al curs presencial.

La Escola Port compta amb dos centres docents a la Vila Olímpica de Barcelona i està implicada amb les institucions i les mesures socials que propugnen: col·labora amb l’Ajuntament de Barcelona a través del Programa Làbora per afavorir a persones amb problemes d’inclusió social i també amb la Generalitat de Catalunya per donar oportunitats a la gent jove amb projectes com el Carnet Jove, que és possible utilitzar a l’Escola i permet als joves obtenir millors preus en els cursos i activitats nàutiques.

Pel què fa als cursos professionals (claus per la inserció en el mercat laboral) Escola Port fa preus especials a tots aquells que estan a l’atur. D’aquesta manera ajuda a facilitar-los una eina amb la qual puguin obrir-se camí en el mercat laboral en un sector en creixement com el nàutic.