09 juny

2015

El proper 13 de juny del 2015 celebrarà al Port Olímpic de Barcelona el dia de portes obertes.

Es vol obrir el Port Olímpic a tots els ciutadans de Barcelona. Tots els negocis del port i la direcció del Port Olímpic (Pobasa) participaran en aquesta primera experiència amb la qual es pretén acostar el mar i les activitats nàutiques a tots els ciutadans de Barcelona.

Des de 1992 amb els Jocs de Barcelona, aquesta ciutat s’ha obert al mar, cada vegada és més la gent de la ciutat que baixa al Port Olímpic ia les platges confrontants. La Vila Olímpica ha passat de ser extraradi de Barcelona a un lloc popular a la ciutat i un dels llocs preferits dels turistes que ens visiten, fins al punt de figurar entre els 8 llocs que recorden com preferits de la ciutat.

Barcelona ha passat de ser una ciutat que vivia d’esquena al mar a tenir en aquest un dels seus llocs preferits, competint amb altres d’una tradició de segles, com podrien ser la Sagrada Família o les Rambles. Es pretén amb aquesta iniciativa el fomentar entre tots els ciutadans el gaudi de les activitats nàutiques esportives i per a això els locals que realitzen activitats nàutiques a Port Olímpic, s’han unit per junts facilitar aquest accés a l’esport nàutic a tots els ciutadans de Barcelona.

Per a això és important el començar ensenyant al públic les noves titulacions nàutic esportives: La nova llicència de navegació , el PNB, el nou PER …. Fruit de l’actual normativa nàutica que ha entrat en vigor el gener de 2015. Les escoles nàutiques com Escola Port Barcelona des de la base al Port Olímpic porten anys formant a la gent de Barcelona perquè obtinguin la seva titulació nàutica, primer pas per aficionar-se a la navegació esportiva.

El dia de portes obertes del Port Olímpic, Escola Port Barcelona ensenyarà les seves instal·lacions a tot el públic i els seus professors donaran una xerrada sobre la nova normativa nàutica que ha entrat en vigor el gener de 2015. Altres empreses del port i la mateixa Escola Port Barcelona oferiran sortides en les seves embarcacions a preus populars per a tots els residents a Barcelona.

S’espera la visita d’autoritats a l’esdeveniment, entre ells Ramon Camp i Batalla, exvocal del Consell del Poder Judicial, el fill del qual Ramon Camp, és gran aficionat a la nàutica esportiva i col·laborador de l’Escola Port Barcelona.

Animeu-vos a venir a aquest esdeveniment amb les vostres famílies i amics!