09 juny

2022

 

El team building està de moda! Cada vegada més empreses s’animen a realitzar activitats en grup que millorin la comunicació i el treball en equip. I encara que existeixen molts tipus de team building, les activitats en vaixells i velers solen ser una de les preferides d’empreses, pimes i autònoms.

En Escola Port creiem que fer un Team Building en un veler no sols és una experiència divertida, sinó que serveix a més perquè els participants puguin posar en pràctica unes certes habilitats toves.

Comptem a més amb una àmplia flota de vaixells i un personal qualificat per a organitzar aquest tipus d’activitats de team building per a empreses Barcelona.

Així, la navegació, a més de ser una excepcional activitat permetrà als participants sortir de la seva zona de confort i desenvolupar el treball en equip, la resiliència o el lideratge entre altres qualitats.

En aquest post analitzem com i per què una activitat de team building en veler és l’escenari ideal per a aquesta fi.

Team building Barcelona en veler

Emulant els equips de treball que se solen formar en les empreses, per a governar un veler es necessita un grup de persones coordinat i amb una mateixa missió.

En el cas del nostre team building Barcelona en veler, es tractarà d’equips de 6 persones guiats per un patró professional.

Les diferents maniobres necessàries per a fer navegar un vaixell exigeixen als seus participants, a més de conèixer els rumbs de navegació i el trimat de les veles, utilitzar les mateixes habilitats que poden necessitar en el seu lloc de treball.

Però d’una forma una mica diferent. La navegació a vela es practica en un mitjà imprevisible i desconegut per a la majoria de la gent com és la mar.

Les ones, el vent i el rumb o la direcció en la qual es vulgui navegar generaran situacions que exigiran presa de decisions, lideratge, coordinació i un munt d’habilitats toves a posar en pràctica.

Per què és una de les millors idees de team building a Barcelona?

La participació dels tripulants durant la navegació és 100% activa i guiats per un capità de l’escola, seran els nous mariners els encarregats de maniobrar i fer navegar el veler al seu destí.

Així, durant el team building a vela en Barcleona, els participants giraran per diferents tasques i assumiran diverses responsabilitats.

Per a dur a terme cadascun d’aquestes comeses, serà necessari liderar, comunicar, escoltar, treballar en equip… és a dir, posar en pràctica unes certes habilitats toves que són importants tant en el món professional com en el personal.

Veiem alguns exemples:

Portar el timó

Sempre hi haurà un participant al timó, determinant el rumb de l’embarcació i coordinant les maniobres en els canvis de direcció.

El timoner ocupa sens dubte una posició de lideratge i responsabilitat, sent la persona amb la visió global del vaixell (i el seu equip) i encarregat que hi hagi una bona coordinació.

Una pràctica perfectament transferible a situacions de treball d’equip i lideratge en projectes empresarials.

Les maniobres

Les dues veles amb les quals navega l’embarcació (la major i el floc) treballen amb una sèrie de caps i escotes que caldrà maniobrar.

Cada participant es farà càrrec d’una d’elles, de manera que la comunicació, el treball en equip i la coordinació seran indispensables per a una navegació eficient i fluida.

En aquest cas, l’escolta activa, la responsabilitat i l’eficiència marcaran la diferència entre una bona maniobra o perdre la regata.

La tàctica

Les decisions que una persona pren en el dia a dia en el seu lloc de treball han d’estar alineades amb els valors i la missió de l’empresa.

El mateix ocorre en les nostres activitats de team building a vela.

Trimar més o menys una vela o ajustar el rumb poden suposar la diferència entre avançar ràpid o quedar-se pràcticament parats.

En aquest cas els equips hauran de treballar en el consens i la presa de decisions per a lluitar per un mateix objectiu.

Encara que habitualment, en una embarcació, aquestes decisions corresponen únicament al capità, en aquesta activitat de team building Barcelona es deixa oberta la discussió per a generar situacions de debat i preses de decisió en equip.

 

Team Building en Escola Port Barcelona: Oci i aprenentatge

El fet de contextualitzar nostre team building nàutic en format de regata introdueix un factor clau en l’equació, la competitivitat, present indubtablement en el món empresarial.

Així, s’afavoreix que una activitat d’oci generi situacions de desafiament i un petit punt d’estrès, convidant als participants a sortir de la seva zona de confort i a “treballar” sota una certa pressió.

L’objectiu final de la nostra activitat de team building a Barcelona serà en qualsevol cas sempre el mateix:

“Aprendre passant-ho bé”

No obstant això, tots aquests components involucrats en l’activitat (vaixells, vent, ones, persones, incertesa, competitivitat…) fan que l’experiència del team building a vela es diferenciï clarament davant qualsevol altra d’aquest estil.

Es van acabar els esdeveniments de team building a Barcelona sense propòsit.

La participació en un esdeveniment com aquest genera vincles, motiva i desenvolupa les habilitats toves dels seus participants; aspectes clau, al costat de la diversió, per a qualificar una activitat de team building com a reeixida.

blog_team_building_pic-3

 

Des de Pimes fins a Multinacionals

Però el nostre plantejament es pot adaptar d’igual forma a equips o empreses petites, perquè no fan falta 8 vaixells i 50 persones per a organitzar un esdeveniment així.

Un equip petit de 7-8 persones pot treballar en un solo veler, competint contra si mateix, totes les habilitats de les quals hem parlat fins ara.

Exercicis com cronometrar el temps que es triga a realitzar una maniobra, el fet de millorar la velocitat màxima gràcies a un bon trimat o veure quant temps porta rescatar una boia que simula una persona que ha caigut a l’aigua seran suficients per a generar situacions i desafiaments.

Veure com la velocitat i fluïdesa de les maniobres millora a mesura que la comunicació i la coordinació són més eficients serà un clar exemple d’aprenentatge per a l’equip.

Així qualsevol petita empresa trobarà en l’activitat aquesta experiència que reuneix diversió i aprenentatge, independentment de la seva grandària.

Estàs organitzant activitats team building Barcelona?

Si estàs organitzant un esdeveniment únic i diferenciador i vols saber més sobre la nostra activitat et convidem que et visitis la nostra pàgina sobre el Team Building Nàutic.

Comptem amb flota d’embarcacions, equip de capitans, boies per a regata fins i tot amb vaixells de salvament i jurat. Tot el necessari per a simular una regata i executar-la amb totes les mesures de seguretat necessàries.

Allí trobaràs més detalls sobre el que sens dubte és una activitat divertida, única i en la qual els participants a més de passar-ho bé, s’emportaran un aprenentatge amb ell@s.

Participar en un team building a vela no deixa indiferent a ningú. T’atreveixes?