20 des.

2019

Aprèn a navegar a vela en 4 passos

Aprendre a navegar a vela s’ha convertit en l’objectiu de molts amants de la mar. A més de ser el mètode de navegació més respectuós amb el medi ambient, és una bona manera de començar a formar-se en el sector nàutic.

Aquestes són les recomanacions que donem a Escola Port per aprendre a navegar a vela amb seguretat i poder portar tot tipus de velers amb diferents condicions de mar i vent. Es tracta d’un programa amb quatre passos que permeten l’alumne aconseguir, en un termini d’un any, tenir un gran domini de la navegació a vela. Aquests quatre passos estan enfocats tant a particulars que busquen tenir seguretat per poder llogar o comprar un veler, com per a aquells que busquen dedicar-se professionalment a la nàutica i fer de la mar la seva professió.

1. Curs d’iniciació a la vela

Per a aquells que no han navegat mai a vela us recomanem començar per un curs molt econòmic que és el curs de navegació a vela bàsic. Es tracta d’un curs, no oficial (es lliura un diploma, però no un títol oficial), de 3 hores de durada que organitza el club de navegació d’Escola Port, al Port Olímpic de Barcelona, tots els dissabtes al matí de 10 a 13 h. En aquest curs teòric / pràctic s’aprenen els conceptes bàsics per aprendre a navegar a vela. La part pràctica es realitza en velers J80 de el club de Navegació d’Escola Port. Amb el curs, que té una introducció teòrica de mitja hora, s’entrega una bossa amb un manual de vela i una ampolleta recarregable, de material reciclable, per beure i un diploma.

2. Curs PER o PNB

Un cop realitzat el curs d’iniciació, si us ha agradat la vela, us recomanaríem-vos una titulació oficial de nàutica i així obtenir el carnet de PNB o el carnet de PER a Escola Port, la millor escola nàutica de Catalunya. Tots dos títols nàutics tenen la possibilitat de ser habilitats per poder governar velers realitzant les pràctiques complementàries de vela de 16 h de durada.

Ara ja teniu un títol que us permet portar velers de 8 m d’eslora (PNB) o de 15 m (PER), però encara no teniu seguretat per ser vosaltres els responsables de governar un veler sense cap instructor al vostre costat. En aquesta situació es troben la majoria de les persones que realitzen els cursos oficials i per això recomanem seguir navegant amb un instructor per guanyar confiança i seguretat.

3. Pràctiques addicionals

Els reforços de pràctiques de vela es realitzen en els mateixos vaixells on s’han realitzat les pràctiques de navegació i amb un instructor de l’escola. En aquest cas es tracta de grups més reduïts que els que es formen en les pràctiques oficials i els alumnes poden preguntar al professor tots els dubtes sobre maniobres i practicar-les les vegades que sigui necessari. Aquestes pràctiques de reforç són de 3 hores de durada, l’escola les programa un cop a el mes i es poden consultar en els calendaris d’escolaport.com.

4. Pertànyer a un club de navegació

I finalment recomanem fer-se membre de el club de navegació d’Escola Port, ja que és l’opció més econòmica per acumular hores de navegació, ja que el preu hora és més econòmic com més hores es navega. Es pot navegar des de 29 € la sortida de 3 h de durada (contractant un pack de deu sortides). Són sortides amb un instructor en què tots els tripulants realitzaran tot tipus de maniobres, han de portar la canya de el veler i acumularan hores de navegació que els donarà seguretat per poder portar tot tipus de velers, ja que el club de navegació de l’Escola Port permet navegar en diferents modalitats d’embarcacions a vela: la modalitat SPORT amb velers J 80 i la modalitat CRUISE amb velers de més de 12 m d’eslora (Jeanneau 36, Dufour 43, i Bavaria 50).

Què esperes per aprendre a navegar a vela?

T’esperem a Escola Port Barcelona!