27 nov.

2015

Per realitzar les pràctiques de les titulacions nàutiques no es pot utilitzar qualsevol embarcació. Han de ser sempre embarcacions homologades per a aquest fi, en llista 6ª i amb una assegurança que cobreixi tant al vaixell com als alumnes. Aquestes embarcacions més han de tenir equips de seguretat en funció del tipus de navegació que van a realitzar.

En un post anterior d’aquest bloc (1 Nov.2015) hem fet referència a la flota d’embarcacions per a pràctiques amb què compta Escola Port Barcelona . Disposar d’una flota tan important d’embarcacions permet a la nostra Escola que els alumnes puguin obtenir ràpidament la seva titulació, ja que per a moltes escoles que compten amb una sola embarcació, en tenir sempre places limitades les embarcacions (a diferència de les aules que no hi ha limitació ), tenen un autèntic coll d’ampolla a l’hora de realitzar les pràctiques i els alumnes han de tenir importants temps d’espera per poder completar les seves pràctiques.

En diferents post d’aquest blog anem a parlar-vos de cada un dels vaixells homologats per Escola Port Barcelona i us indicarem per al tipus de pràctiques que solem utilitzar cada un d’ells.

En aquesta ocasió us parlarem de la embarcació ARTIMO , que és un veler de 13,5mts de marca Dufour . Aquesta embarcació s’utilitza per a la realització de “pràctiques Illes” ja siguin ” pràctiques Illes de 24 hores” o de 48 hores. Està equipada amb tots els elements electrònics i de seguretat per poder realitzar la travessia des de Barcelona a les Illes Balears . Compta amb 4 cabines dobles, un ampli saló, cuina totalment equipada, dos banys i una àmplia taula de cartes on estan situats tots els equips electrònics. L’embarcació està preparada i equipada perquè naveguin 11 alumnes més el patró.

És una embarcació perfecta per a tots aquells que desitgeu realitzar navegació d’altura i vulgueu convertir les “pràctiques Illes” per a ampliar les atribucions del PER en una experiència agradable, ja que es tracta d’una embarcació còmoda, per la seva àmplia cabina (4 cabines), i molt marinera gràcies a la seva eslora (13,5 mts) i important desplaçament (9TM). Tant la seva eslora, com a important desplaçament, com el seu pla vèlic fan que aquest veler es comporti molt bé en condicions de mal temps.

La missió de les escoles nàutiques és, a més d’ajudar-vos a obtenir una titulació nàutica, el aconseguir que els alumnes s’aficionin pel mar i en aquest cas la navegació a vela . A Escola Port Barcelona és el que pretenem i per això considerem que és molt important que per a cada tipus de pràctica oferim als alumnes el vaixell adequat. En aquest cas per a les pràctiques Illes , creiem que aquesta embarcació és la millor opció possible i prova d’això és que els nostres alumnes que han realitzat pràctiques Illes al nostre veler ARTIMO acaben les 24 hores de navegació afirmant que ha estat una experiència molt positiva.

El ARTIMO, com la resta de les embarcacions d’Escola Port Barcelona, compta amb el sistema de localització per satèl·lit AIS , gràcies al qual es pot fer un total seguiment de la pràctica des de qualsevol ordinador connectat a internet. Aquest és un bon element de seguretat, que a més permet a familiars i amics fer el seguiment de les pràctiques Illes des del seu domicili particular i veure la posició en cada moment del vaixell. A la fitxa adjunta podeu veure la web des d’on podeu accedir i per a aquells familiars o amics dels alumnes que fan les ” pràctiques Illes” en aquesta embarcació heu de tenir en compte que el nom del vaixell és ARTIMO , que és el que heu de introduir al web.

Animeu-vos a fer una travessia en aquest fantàstic veler. Farem “pràctiques Illes” durant tot l’any. Podeu reservar la vostra plaça directament des de la nostra web: reserva online A més des d’aquest mes de novembre podeu realitzar la reserva de plaça en temps real , com si estiguéssiu reservant una plaça d’avió. Sempre que l’ordinador us permeti reservar plaça en una data específica del calendari que us apareixerà en el link anterior, voldrà dir que hi ha plaça disponible.

Rodrigo Andrade Olivié

 

DUFOUR 43 CLASSIC ARTIMO
 barco_practicas_per2  barco_practicas4

barco_practicas_per3 barco_practicas_per

CARACTERÍSTIQUES DEL DUFOUR 43 CLASSIC ARTIMÓ

  • Eslora : 13,5 mts. ; Manga : 4,3 mts .; Desplaçament : 9.000 kg; Motor : Volvo dièsel 50 CV
  • Capacitat aigua : 360 litres; Capacitat combustible : 180 litres.
  • Distribució : 4 cabines (3 dobles, i una amb lliteres); Dos banys; Cuina completa, nevera elèctrica, taula de cartes amb equips electrònics (Radar, GPS ploter, emissora VHF, equip AIS)
  • Equips de seguretat : Armilles salvavides per a tots els tripulants, bassa d’emergència, radiobalisa de localització per satèl·lit, arnesos de seguretat, línies de vida, cèrcol d’emergència amb llum i corda.
  • Comfort : Aigua calenta, dutxa en banys i en coberta popa, equip de música bluetooth, endolls de 220 i de 12 volt per carregar ordinadors i mòbils dels tripulants, tendal bimini, escala de bany.
  • Altres equips de bord : Enrollador de gènova i major, electrònica de vent, sonda, corredissa, pilot automàtic, molinet elèctric d’àncora, teca en coberta de popa, embarcació pneumàtica auxiliar.
  • Assegurança a tot risc per embarcació i assegurança de tripulants. Capacitat màxima de persones 12. L’embarcació ARTIMO està homologada per la Generalitat de Catalunya per a la realització de pràctiques homologades. Compta amb el sistema AIS de localització per satèl·lit que permet seguir permanentment la situació del vaixell des de qualsevol ordinador mitjançant diferents webs. A Escola Port Barcelona recomanem el seguiment des de la web: https://www.vesselfinder.com/  Port base de l’embarcació: Port Olímpic de Barcelona.