04 febr.

2018

Per poder portar motos d’aigua és necessari tenir una titulació nàutica, que la moto estigui matriculada i amb assegurança. Si el que vols és llogar una moto d’aigua i que vagi un monitor amb tu en una altra moto, en aquest cas no necessites cap titulació, però la moto de lloguer estarà limitada en la seva potència, amb una clau especial (normalment color verd), que limita la potència a un màxim de 55 CV.

Si el que vols és portar tu sol la moto d’aigua sense un monitor que t’acompanyi, llavors necessitaràs titulació. Aquestes són les titulacions: Patró moto nàutica C per a portar motos de fins a 55 CV de potència; Patró moto nàutica B per a portar motos fins a 110 CV de potència i Patró moto nàutica A per portar motos a partir de 110 CV de potència.

Les titulacions nàutiques d’esbarjo des de la Llicència de Navegació fins capità de iot autoritzen a portar motos d’aigua també : La llicència de navegació és equivalent al patró de moto nàutica C , és a dir un màxim de 55 CV de potència permesa ia partir del PNB fins al Capità de Iot totes aquestes titulacions permeten dur Motos Nàutiques sense límit de potència.

Aquestes titulacions nàutiques d’esbarjo cadascuna d’elles té una distància permesa de separació de la costa a la qual es pot navegar el posseïdor del títol, per exemple, el Capità de Iot no té limitació, però això no vol dir que amb una moto de aigua pugui aplicar aquesta regla, ja que, en tot cas la separació de la costa permesa no només depèn de la titulació, ja que també influeix la distància de la costa per la qual està despatxat el vaixell o moto d’aigua. Normalment les motos d’aigua estan despatxades per no separar-se més de 3 milles de la costa.

Si vols governar professionalment una moto d’aigua has d’obtenir el títol de Monitor de Moto aquàtica . Per obtenir aquesta titulació has de tenir com a mínim el PNB, però recomanem que et treguis el PER, doncs aviat sortirà una normativa que permetrà als PER que realitzin un curs de Formació Bàsica en Seguretat que puguin exercir amb funcions similars a les dels Monitors de Moto nàutica (veure Reial Decret novembre de 2017).

La nostra escola Escola Port té una secció dedicada al lloguer de motos d’aigua a Barcelona ( www.nauticaportbarcelona.com ) i ens dediquem al lloguer de motos d’aigua sense patró, amb un monitor de moto nàutica de guia. Aquesta activitat la realitzem durant tot l’any, però recomanem a l’hivern utilitzar un vestit d’aigua per a moto, un vestit de neoprè que permet mantenir la temperatura del cos.

 

Escola Port / El centre nàutic de Barcelona.