22 març

2022

  • Per Escola Port
  • En Pesca
  • Comentaris Desactivats
El nus rapala és un dels nusos bàsics per a la pesca, per tant, qualsevol persona aficionada a la pesca serà un dels primers nusos que aprendrà per a aconseguir pescar. El nus per a cimbells rapala forma una gaza antilliscant, resistent i està dissenyat per a permetre un moviment realista i natural del cimbell.

A continuació, t’explicarem en 6 senzills passos com fer nus rapala.

Pas 1

Nudo de pesca rapala paso 1

Per a començar, amb la línia principal (ferma) haurem de realitzar un nus simple deixant una longitud entre el nus simple i el chicote (extrem) aproximadament entre 10 – 15 cm. Passem el chicote a través del trau del cimbell (anell de subjecció del sedal).

Pas 2

nudo rapala paso 2

A continuació, passem el chicote a través del nus simple.

Pas 3

nudo rapala paso 3

Seguidament, agafem el chicote i ho enrotllem al voltant del ferm, donem un mínim de 3 voltes.

Pas 4

nudo rapala paso 4

Després del tercer pas, ara haurem de realitzar un cote. Començarem passant el chicote per dins del nus simple que hem realitzat amb anterioritat en el pas nº1.

Pas 5

nudo de pesca rapala paso 5

Acabem de realitzar el cote que hem començat en el pas nº4

Paso 6

Blog_Escola Port Barcelona_Com fer un nus rapala

Finalment, és el moment de “azocar” (estrènyer) bé el nus.  No cal fer-lo ràpid, la millor manera és anar ajustant-ho gradualment fins que quedi ben presentat, llavors ja podrem estrènyer-ho del tot. Si ens sobra cap podem tallar-ho amb unes tisores o una navalla.

El nus l’hem fet amb un cap comú i no amb un fil de pesca ja que és més fàcil de visualitzar els diferents passos. Com és lògic, a l’hora de pescar ha de realitzar-se amb un fil de pesca comuna.

Esperem que aquest tutorial sobre com fer nus rapala us ajudi en les vostres sortides amb vaixell per a pescar. Us recordem que, si voleu sortir a navegar en grup i continuar aprenent, Escola Port compta amb el seu propi Club de navegació. Sense importar si ets un navegant experimentat o principiant, podràs compartir la teva afició per la mar amb altres amants del món nàutic. T’esperem!