11 nov.

2014

Analitzem la nova normativa nàutica publicada al BOE el passat mes d’octubre de 2014 Com puc beneficiar-me de la nova normativa nàutica?

Avui analitzem La llicència de navegació.

La nova normativa té grans avantatges per als usuaris tot i que també algun inconvenients. Entre els avantatges destaquem que els cursos tindran més component pràctic i la teoria perd una mica de pes. Sembla com si l’Administració s’hagués inspirat en els cursos britànics RYA.

Prova d’això és que es crea la nova Llicència de navegació que ve a substituir a l’antic titulín, que era un curs que no tenia pràctiques i s’havia de fer un examen. La nova llicència de navegació té 4 hores de pràctiques i no s’ha de realitzar examen.

Les escoles nàutiques hauran d’impartir dues hores de teoria i 4 de pràctiques per ensenyar als seus alumnes el necessari per governar qualsevol embarcació de fins a 6 metres, amb el motor per al qual ha estat homologada. El titulín com a màxim eren 54 CV de potència.

La nova titulació ha entrat en vigor l’1 novembre 2014 i a l’Escola Port Barcelona ja s’han convocat cursos. El primer començarà el 14 novembre 2014.

Si ja tens el titulín no cal que facis les dues hores de curs teòric, arriba amb que facis les pràctiques de 4 hores i la mateixa Escola et emetrà la nova llicència de navegació. T’estalviaràs temps i diners.

Si desitges comprar o llogar un veler de 6 metres d’eslora amb motor interior o forabord (és igual la potència), la Llicència de Navegació és la titulació ideal, ja que si treus el PNB no t’arribarà la titulació a no ser que facis les 16 hores addicionals de pràctiques de vela que obliga la nova normativa.

Si vols comprar o llogar una llanxa de 6 mts pneumàtica, de fibra o semirígida, amb un motor forabord o intraborda de 90 CV per a poder fer esquí aquàtic o wakeboard, la llicència de navegació és el títol suficient. Abans amb el titulín no podries tenir tanta potència de motor.

Més informació sobre aquesta nova titulació en www.licencianavegacion.com.

Escola Port Barcelona