24 febr.

2017

Aquesta carta és la que el director d’Escola Port ha enviat per als futurs i capitans de iot que tenen unes pràctiques el 24, 25 i 26 febrer 2017.
 

Bona nit a tothom,

Demà teniu la sortida de les vostres pràctiques de patró i capità iot, que com sabeu es realitzen conjuntament. Fareu la navegació en el vaixell de la nostra escola el Bavaria 50 “Fora Nirvis” amb Raúl Serrano, cap d’estudis de l’escola i pilot de la marina mercant, com a patró de l’embarcació.

Us enganxo la seqüència del part meteorològic per als dies de navegació. Comencem amb el divendres a les 21 hrs, que com veieu per sobre de Barcelona la previsió és de vent bastant fort del nord. Aquest vent us vindrà molt bé per navegar cap a les Illes. No se si anireu a Menorca o Mallorca, la qual heu de decidir amb el patró abans de la sortida. En la meva opinió seria millor anar a la part nord de Mallorca jugant una mica amb el vent. Fixeu-vos que si traceu 1 línia Barcelona – Cap Formentor (Nord Mallorca) us trobeu al nord de la línia vents de fins a 35 nusos i al sud de la línia vent en calma. Crec que el intel·ligent seria mantenir la línia i si el vent calma orsar cap al nord per agafar més vent i si és massa, caure al sud per buscar una mica menys. La veritat és poques vegades es pot veure alguna cosa així; sembla interessant poder-ho fer demà.
Dissabte a les 6 del matí ja baixa molt el vent i a partir d’aquí prepareu-vos per fer servir motor ja que sembla que pràcticament no hi haurà vent durant la resta de la travessia.unnamed

 unnamed-1
unnamed-3unnamed-4
unnamed-5unnamed-6

 

La temperatura sembla que serà bona, però no us oblideu que estem encara a l’hivern. Portar roba d’abric de sobres. El veler té calefacció, però a la cabina, i recordar que heu de fer guàrdies de nit i farà fred fora.

L’embarcació va plena: sereu 11 més el patró. És un veler de 50 peus amb 5 cabines i 3 banys. Si us organitzeu bé podreu dormir tots i també fer guàrdies durant la navegació.

Recordeu de portar menjar per a preparar-vos coses al vaixell. No gaire, perquè a les Illes parareu per fer un àpat. Portar coses fàcils de fer, potser algun sandvitx per a la primera nit. Si us plau no porteu patates fregides que fan malbé la teca del vaixell. Millor portar fruita seca per prendre entre hores, us aportaran més energia i no taquen res, també són més sans. No cal que porteu ni aigua mineral, ja hem posat nosaltres perquè no la carregueu, ni cafè ni infusions. De tot això hi ha a bord. Teniu al vaixell dues neveres elèctriques, cuina, forn (no microones).

Si us plau, els que sigueu fumadors fer el possible per no fumar. Sempre les burilles ens fan malbé la teca i la fibra. De nit no us doneu compte i es cau la cendra sobre el vaixell. A més, ja sabeu que tampoc és molt bo per a vosaltres.

Hem posat en les cabines sacs de dormir i coixins. Si algú de vosaltres té sac i el pot portar, sempre millor fer servir el vostre.

Finalment recordar-vos que podeu dir-los als vostres familiars o amics que poden seguir la vostra travessia des del web: https://www.vesselfinder.com/ un cop dins de la web han de posar on diu: Search by ship name: (el nom del vaixell) FORA NIRVIS SEGON i veuran el veler en tot moment on es troba a la Mediterrània.

Al vaixell podreu carregar mòbils i tablets. No tindreu cobertura del Tf quan us separeu 10 milles de la costa, però després prop de les Illes tornareu a tenir cobertura.

Bé, us desitjo a tots una travessia fantàstica. Ens veiem demà a les set de la tarda a l’escola.

Fins demà.

Rodrigo Andrade Olivié,

Director