10 nov.

2019

Una bona manera d’introduir-se a el món de la nàutica és realitzar un Curs de Navegació a Vela Bàsic. En aquest sentit, li explicarem tot el que pots aprendre en aquest tipus de curs i per què has de fer-lo.

Avantatges de la Navegació a Vela

La vela és un dels mitjans de transport marítim més antics i amb l’avantatge sobre els moderns que no contamina el medi ambient, ja que l’energia que mou el vaixell és el vent. En l’actualitat és a més un esport, un esport cada vegada més popular.

Existeixen molts tipus de velers esportius: des dels petits de vela lleugera per iniciar-se en aquest esport, passant per velers monotip com el J80, que és el veler que s’utilitza en aquest curs bàsic de navegació a vela d’Escola Port. Finalment, als velers més grans dels solem anomenar creuers a vela.

Què aprendràs en un curs de Navegació a Vela Bàsic?

El curs de Navegació a Vela Bàsic que organitza Escola Port està pensat per a tots aquells que mai han navegat a vela i volen iniciar-se en aquesta afició i esport. És un curs pràctic de 3 hrs de durada que es realitza enterament en el veler. Una primera part de el curs al port (sense sortir a la mar), en la qual s’expliquen les parts de l’vaixell, eixàrcia i espelmes. Una vegada que els alumnes coneixen totes les parts de l’veler es surt a la mar per començar a navegar amb les veles. 

Al mar tots els / les participants en el curs aprendran a saber d’on ve el vent, com orientar les veles en funció de la direcció de vent i com treure-li el màxim partit a les veles i el vent per aconseguir la màxima velocitat de l’vaixell . 

La majoria de la gent desconeix que els velers moderns poden navegar també contra el vent, no directament a el vent, però sí ajustant-se bastant a vent. En aquest curs s’aprèn a navegar en cenyida (contra el vent) i en els diferents rumbs: través, llarg, empopada … Tots els alumnes tenen l’oportunitat de portar el vaixell i maniobrar les veles. 

Un cop completades les tres hores, l’embarcació torna a port, els alumnes col·laboren en recollir les veles i adujar (ordenar) tots els caps (cordes). Hauràs après allò essencial de la navegació a vela i el vocabulari nàutic més útil.

Un cop finalitzat el curs, ja de tornada a port, se’ls lliura a tots els alumnes una bossa amb el manual de vela per repassar a casa el que han après a l’Escola i un diploma conforme han realitzat i superat el seu Curs de Navegació a Vela Bàsic.  També se’ls anima continuïn navegant al Club de Navegació a Barcelona de l’Escola Port, al Port Olímpic de Barcelona, per practicar la navegació i l’esport de la vela .

Aquest curs està adreçat a persones de totes les edats, dones i homes. El nombre màxim de persones per veler és de 7 més el monitor. El preu de el curs amb el descompte actual és de 60 € per persona amb IVA inclòs. Pots fer inscripció a el Curs de Navegació a Vela Bàsic ara mateix.