16 abr.

2020

L’equip de l’Escola Port a Barcelona ha fet un gran esforç durant els primers dies de l’estat d’alarma en adaptar tots els seus cursos perquè es puguin impartir íntegrament de forma online: des dels materials als canals de comunicació entre alumne i professor. D’aquesta manera, els alumnes presents i futurs de nàutica d’esbarjo i professional podran seguir amb la seva formació nàutica. 

  •   Puc continuar de manera online durant l’estat d’alarma amb un curs que ja he començat presencialment?

Atès que molts alumnes han hagut d’interrompre la seva formació presencial per l’estat d’alarma, ja que durant aquests dies està prohibit desplaçar-se a les aules, Escola Port ha creat un curs en línia en què a més de facilitar temari als alumnes, aquests poden comptar amb la presència d’un professor en línia que imparteix la classe i resol els dubtes de tots ells.

  •   Quin format i durada tenen els cursos que desenvolupen en manera online?

El format i durada de el curs varia en funció de si es tracta d’un curs d’esbarjo o un curs professional. Els cursos en línia contenen materials didàctics que inclouen capítols dedicats, exercicis resolts, vídeos explicatius i espais per interactuar amb el professor mitjançant videotrucada i xat.

En els cursos d’esbarjo l’alumne pot preparar per lliure el curs i anar a l’examen directament. El format de el curs online amb els materials didàctics que hem preparat dóna llibertat a l’alumne per estudiar el temari i assistir a les hores que el professor realitzi tutories a través de videotrucada, que normalment són d’una mica més d’una hora de durada. Aquestes hores seran anunciades en el calendari de la web escolaportbarcelona.com. Si un alumne té interès en una tutoria individualitzada, pot contactar amb l’Escola per acordar una sessió personaln.

En els cursos en línia professionals si és obligatori que l’alumne estigui determinat temps realitzant la formació, ja que ha de fer totes les hores que obliga el temari. En aquests cursos professionals en línia el format de el curs és diferent als d’esbarjo en línia, ja que la plataforma registra el temps que l’alumne dedica a la formació i les tutories són més contínues per part de professor.

  •   Es fan les tutories i classes de manera online en temps real amb un professor?

A Escola Port hem posat en marxa un sistema de videotrucada que permet a l’alumne accedir a classes en hores programades mitjançant un link. És compatible amb tot tipus de dispositius mòbils i ordinadors de sobretaula i permet seguir qualsevol explicació, exercici de carta o presentació de diapositives, i interactuar amb el professor per preguntar qualsevol dubte.

  •   Què passa amb les pràctiques si estic realitzant un curs en manera online?

Tant en els cursos d’esbarjo com en els professionals tenen unes pràctiques que si s’han de fer de forma presencial. L’avantatge de fer un curs online per a aquells que viuen lluny de la costa o que són de fora de Barcelona, és que normalment les pràctiques són menys dies que la part teòrica, de manera que es redueix bastant el cost d’estada de l’alumne a Barcelona , en el cas que decideixi realitzar el curs a l’Escola Port.

  •   Puc començar ara un curs online professional o d’esbarjo?

Per a tots aquells que volen fer un curs nàutic, ja sigui professional o d’esbarjo i vulguin aprofitar el confinament obligatori durant el temps que duri l’estat d’alarma, aquests cursos en línia que ofereix Escola Port són una gran oportunitat i una forma d’aprofitar tots aquests dies per obtenir a part teòrica de totes les titulacions nàutiques des dels seus domicilis. Només has de contactar amb l’escola per mail info@escolaportbarcelona.com per cursos d’esbarjo o a info@fpdelmar.com per cursos professionals. També pots trobar-nos als telèfons que es veuen a la web.

  •   Quines altres opcions de cursos en línia nàutics puc fer?

Us recomanem visitar el web de cursos online que ofereix Escola Port des de la seva plataforma en obert (gratuïta) www.aulanautica.org   amb ella us podeu familiaritzar amb el sector de la nàutica, de manera que estareu millor capacitats per poder decidir sobre el curs que més us interessi realitzar, ja sigui d’esbarjo o professional i no haureu hagut de gastar diners en aquesta primera presa de contacte amb la nàutica.