Arreu de l’Estat hi ha diferents centres on s’imparteixen els cursos STCW . El curs de Formació Bàsica en Seguretat és el curs clau que et permetrà obtenir la llibreta marítima que és necessària per poder embarcar-se.

Pots optar per realitzar aquests cursos STCW o bé en centres públics com el ISM (Institut Social de la Marina) o centres privats homologats per la DGMM (Direcció general de la Marina mercant). Aquests últims organitzen cursos amb més freqüència que els públics, que tenen l’avantatge de ser gratuïts, però l’inconvenient que has d’estar en una llista d’espera i no sabràs bé quan realment tindràs plaça per fer el curs.

Entre les escoles homologades, Escola Port / Formació Professional del Mar a Barcelona ofereix l’avantatge de tenir un ampli calendari de cursos i condicions especials: descomptes especials per a gent que està a l’atur, subvencions de l’Ajuntament de Barcelona per a aturats de determinades zones de la ciutat. A més, per a persones que estan treballant s’ofereix la possibilitat cobrir el cost del curs per la FUNDAE (Fundación Estatal para la Formación en el Empleo).

Cursos STCW per treballar en un creuer

En un post anterior explicàvem què estudiar i quins requisits són necessaris per a treballar en un creuer. Per a aquells que busquen tenir lloc de treball a bord d’un creuer, Escola Port / formació Professional del Mar ofereix als seus alumnes el Pack Creuer, amb uns descomptes especials. Aquest pack inclou els cursos de Formació Bàsica en Seguretat, Formació Bàsica en Protecció Marítima i Bucs de Passatge. Hi ha altres packs de cursos nàutics professional que ofereix aquesta escola.

Aquests són els cursos STCW que realitza Escola Port / Formació Professional del Mar i la seva programació pels propers mesos:

cursos stcw