Molt sovint els nostres alumnes ens fan arribar comentaris en forma d’e-mails, missatges al nostre web o en altres espais d’Internet. Solen parlar bé dels nostres professors, vaixells o personal de l’Escola. Voldríem destacar el comentari del Daniel, qui ha decidit dedicar-se al mar i ha trobat a Escola Port el lloc per assessorar-se, aprendre i iniciar aquesta nova etapa. Ara ja ha aconseguit tots els certificats que necessitava i té data per embarcar-se. Felicitats, Daniel!

 

“El meu nom és Daniel Molinero, tinc 25 anys i fa poc vaig acabar els cursos de navegació a Escola Port.

 

Quan et vols dedicar al mar, el primer que cal esmentar és la facilitat que donen per escollir una escola. Com que els cursos són relativament cars de realitzar, vaig mirar a totes les escoles que vaig poder de Barcelona per comparar preus i qualitat, i com sempre, en totes les escoles el que prioritzen sempre al 100% era el preu, no ho explicaven del tot bé i almenys jo, no em sentia molt còmode.

Quan arribi a Escola Port, no mentiré, tan sols vaig veure una escola més, però de vegades la vida et sorprèn … Em va atendre una noia anomenada Vanessa, i per fi algú em va preguntar el que buscava, en el meu cas, treballar en un creuer.

 

M’explico quins eren els cursos necessaris per a això, quals solien demanar, quals no feien falta i em va ensenyar l’escola, després m’explico la manera de pagament (que a sobre era més barat i amb més facilitats que les altres), el qual confirmi l’ dia següent.

En començar el curs em vaig adonar que podia aprendre més del que m’esperava; tenen els professors més qualificats per respondre qualsevol pregunta que se’t passi pel cap.

 

En acabar el primer curs (en el meu cas el bàsic, STCW-95) es fan unes pràctiques molt realistes a mar obert de supervivència, ja que, al meu entendre, si es fan en una piscina o algun altre lloc, no arribes a viure l’experiència que pot ser un abandonament de vaixell, amb els seus marejos, la gent nerviosa i havent de pensar en el que cal fer perquè tot surti bé. Pot semblar una mica “dur”, però està molt ben controlat i hi ha professors i instructors per al que faci falta.

Picture1

Després (o abans, com en el meu cas) també es fan unes pràctiques contra incendis perquè et quedi clar com funciona el foc, una cosa és el que s’aprèn en classes, però si després vas a un camp realista, amb foc de veritat, mànegues de bombers i extintors diversos; allà és on realment s’entén del tot.

 

En acabar el primer curs en el mateix centre ja coneixes gent que es dedicarà a això com tu, fas contactes i aprens vivències d’algun veterà, ja que, encara que les classes siguin serioses, al final acabes parlant amb tothom.

 

Tot i que la millor font d’informació per a mi va ser Lorena de recepció, que sempre m’aguanto i va ajudar a buscar (i trobar) feina del que buscava.

Mentre acabava el meu tercer curs (després de seguretat marítima vaig fer vaixells de passatge), vaig agafar afecte a l’escola i la gent, i com encara tenia coses a fer a terra abans d’embarcar vaig decidir seguir fent cursos, ja que van obrint diversos constantment.

Finalment vaig acabar fent un total de 6 cursos, les dites prèviament, pots de rescat ràpids i no ràpids, on em vaig tornar a trobar a Jose, profPicture2essor que a part de ensenyar-me a fer les maniobres (amb molta paciència), ens va ensenyar diversos nusos mariners.

I un curs de primers auxilis, ja que mai va malament saber-ne d’això…

Després de tots els cursos, Lorena i Vanessa t’expliquen com aconseguir fàcilment tots els títols oficials a la marina mercant. Amb els quals ja aquestes llest per embarcar.

En el meu cas, vaig acabar els cursos fa un parell de setmanes i amb els consells que em van donar, la meva data d’embarcament és menys d’un mes a la posició que pensava que trigaria un parell d’anys a aconseguir …

Pel que, si d’aquí a 5 anys segueixo treballant en el mar, ja no he de pensar a quina escola anar, ho tinc molt clar, com diversos contactes que vaig fer i em van preguntar on treure els cursos… Escola Port.”