Apreciats alumnes i membres de la comunitat d’Escola Port / FP del mar,

Estem escrivint aquestes línies en ple Estat d’alarma i donarem indicacions per respondre a dubtes que puguin tenir els alumnes sobre com continuar amb els cursos durant aquests dies.

Les respostes les donarà Escola Port / Formació Professional de la Mar, ja que aquesta escola de Barcelona cobreix tant els cursos d’esbarjo, com els professionals. 

 Què he de fer si l’Estat d’alarma ha interromput la meva formació nàutica? 

Has de contactar amb l’escola nàutica a la que estaves realitzant el curs i veure si et poden facilitar els mitjans necessaris per a continuar amb la teva formació des decasa.

Escola Port, ofereix de forma gratuïta a tothom (no només als seus alumnes) el contingut teòric i tests en línia de tots els seus cursos d’esbarjo per a l’obtenció dels títols de Patró de Navegació Bàsica, Patró d’Embarcacions d’Esbarjo, Patró de Iot i Capità de Iot. Per a això està disponible per a tots aquells que ho desitgin la plataforma de cursos online en obert www.aulanautica.org 

En relació als seus cursos professionals, recomanem que contactis amb el nostre centre professional: Formació Professional de la Mar, per conèixer les alternatives que s’estan desenvolupant per a tots aquells que necessitin acabar o realitzar algun dels seus cursos, procurant garantir la formació de qualitat. 

Pel que fa a les classes de pràctiques, necessàriament presencials, és molt important que reservis les dates amb antelació o recordis amb la teva escola que te les assigni quan s’aixequi l’estat d’alarma

Què he de fer si tenia unes pràctiques programades? 

Si tenies classes pràctiques programades i pagades, lògicament aquestes s’han ajornat a causa de la situació. Has de saber que a Escola Port tan aviat estiguem autoritzats a realitzar la nostra activitat normal teva plaça està garantida. L’escola compta amb 9 embarcacions a vela i motor homologades per impartir pràctiques que estaran a disposició dels seus alumnes a partir de l’aixecament de l’Estat d’alarma.

Escola Port ha obert gran nombre de places de pràctiques per a tots els seus cursos a partir de la segona quinzena d’abril i especialment al mes de maig, que és quan confiem es començaran a realitzar tot tipus de pràctiques, amb una àmplia franja horària, fins i tot per les nits.

Com les pràctiques hauràs de realitzar-les presencialment, és molt important que reservis les dates amb anticipació des del web de la escola, ja que a causa de la situació actual, quan s’aixequi l’Estat d’alarma hi haurà moltes pràctiques pendents de realitzar. 

Com actuar quan s’aixequi l’alarma?

Si has contactat prèviament amb l’escola i has pogut reprogramar les teves pràctiques, immediatament a l’avís de suspensió de l’Estat d’alarma, l’escola contactarà per confirmar la seva realització, horari i dates.

¿S’han cancel·lat tots els exàmens?

Fins al moment d’escriure aquest article només s’havia ajornat els exàmens PNB i PER a Barcelona, però és previsible que passi el mateix amb la resta d’exàmens de cursos d’esbarjo. Hem d’estar atents a les indicacions de l’Administració i Escola Port, tan aviat tingui notícies sobre les noves dates, el publicarà a la seva web: escolaport.com  

Hi ha risc que em caduqui un curs o certificat mèdic si no puc fer les pràctiques o la teoria?

L’Administració ens ha informat que el temps que duri l’Estat d’alarma es realitzarà un parèntesi, és a dir, aquelles titulacions o certificats que puguin caducar en aquestes dates tindran una pròrroga de com a mínim mentre duri l’estat d’alarma i en el cas de titulacions professionals hi haurà una pròrroga de 6 mesos. En el cas dels certificats mèdics hi haurà una pròrroga de 3 mesos a comptar de la seva data de caducitat.

¿Com poder contactar amb Escola Port durant els dies que duri l’Estat d’alarma?

Una part de la plantilla de l’escola està treballant amb jornada reduïda des de casa, tant administratius per a atenció als alumnes com a professors preparant formació en línia. 

Als matins tindrem obert el centre de l’Port Olímpic Moll de la Marina local nº11. Però només per recollida de material didàctic i atenció telefònica.

Per a consultes sobre cursos professionals podeu utilitzar els següents telèfons de contacte: 93 2210380 ext. 2 i el email info@fpdelmar.com

Per a consultes sobre cursos i pràctiques d’esbarjo podeu utilitzar el tf 93 2.210.380 ext. 1 (matins), mòbil 610.210.000 i a l’adreça mail info@escolaportbarcelona.com 

Quines mesures pren Escola Port per combatre el Coronavirus?

En aquest moment amb l’Estat d’alarma no hi ha classes, però està previst per quan comencin els cursos, un cop s’aixequi l’Estat d’alarma, extremar la neteja en aules, realitzar la vigilància i la prevenció que sigui necessària per garantir la protecció i la salut dels alumnes per mitjà dels protocols de seguretat que s’imposi per tots els nostres centres i embarcacions que té Escola Port.

Escola Port / Formació Professional de la Mar.