28 set.

2014

Hem estat tot l’estiu fora del despatx dedicats totalment a activitats nàutiques: lloguer de velers, pràctiques de navegació i una nova secció que ha arrencat aquest any, el lloguer de motos d’aigua (Jet Ski). Aquest és el motiu pel qual no hem publicat res de nou al bloc fins avui i us demanem disculpes per això.

Us volem comentar una anècdota d’aquest estiu relacionada amb la nostra nova activitat del lloguer de motos d’aigua. L’actual llei permet llogar motos a persones que no tinguin titulació, sempre que vagi un monitor amb ells, en una altra moto. Aquest monitor és l’encarregat de controlar que es compleixin les normes nàutiques i de controlar també la durada del lloguer, que normalment és de ½ hora o d’1 hora.

El 90% de les persones que lloguen amb aquesta modalitat de “amb monitor” solen ser turistes. El procediment de lloguer consisteix a donar-los un briefing poc abans de sortir, en què se’ls dóna detalls sobre les normes de seguretat. A continuació els acosta a les motos (normalment 3 a 4 motos amb turistes totes elles) i se’ls explica el seu funcionament. Tot seguit el monitor surt primer i les motos dels turistes darrere d’ell, lentament fins arribar fora del port on comença la diversió navegant amb velocitat.

L’anècdota que us vull explicar va passar aquest estiu quan un turista va demanar al monitor que just abans de sortir els fes una foto d’ell i la seva parella sobre la moto a punt de sortir. El monitor ho fa i parteixen just en aquest moment. El temps de lloguer en aquest cas era de 30 minuts, que els turistes aprofiten per navegar pels voltants del Port Olímpic. Transcorregut aquest temps el monitor ho comunica a tots i tornen cap al port.

En dirigir-se al turista de la foto aquest li indica enfadat que falten encara 10 minuts. El monitor li insisteix que el temps s’ha consumit i els dirigeix ​​a tots al port. El turista mostra el seu enuig i camí del port indica al monitor: en arribar al port vull que em mostris la foto presa per demostrar que encara falten 10 minuts. El monitor respon que OK.

Un cop al port el turista enfadat treu la seva càmera i comprova la foto última i l’hora, adonant-se que el monitor tenia raó. El turista canvia la seva cara d’enuig i respon al monitor: es veu que el temps passa molt ràpid quan t’ho passes bé ”

Es tracta d’una anècdota real que demostra el molt que es gaudeix realitzant aquesta activitat de Jet Ski, que us recomanem a tots provar, almenys una vegada. Informeu-vos de les avantatges que té fer-se socis del nostre club de navegació on podreu realitzar aquesta activitat i altres relacionades amb el món nàutic i els watersports als millors preus.

Escola Port Barcelona