01 ag.

2019

A Escola Port, una de les escoles nàutiques en què més alumnes realitzen cursos, ens hem adonat de la quantitat de gots de plàstic que s’utilitzen al dia.

Suposem que un curs té de promig una durada de 5 dies (es realitzen cursos d’un dia i cursos d’un mes de durada) i cada alumne com a mitjana pot arribar a utilitzar 2 gots plàstics al dia. Si tenim en compte que en una escola com Escola Port realitzen els seus cursos uns 6.000 alumnes a l’any, això pot significar al voltant de 60.000 gots a les escombraries a l’any.

Aquests gots de plàstic d’un sol ús contaminen el medi ambient, ja que no es poden reciclar. Al món cada segon es llança més de 200 quilos de plàstic als mars i oceans. El 70% es va al fons marí i el 15% es queda flotant. Els mars i oceans són un factor clau per a la sostenibilitat i per a la conservació de la biodiversitat del planeta.

AEscola Port portem ja més d’un any observant això i ja vam començar a lliurar ampolles reutilitzables des de mitjans de 2018 en alguns dels nostres cursos. Aquestes ampolles es lliuren en començar el curs amb la finalitat que els alumnes les reutilitzin i no facin servir gots de plàstic.

Des del primer d’agost de 2019 tots els alumnes que realitzin un curs a Escola Port se’ls lliurarà una ampolla de 400 ml de material reciclable perquè la reutilitzin durant la durada del curs i evitin consumir gots de plàstic.

Volem que a partir d’ara l’ús de gots de plàstic a Escola Port sigui una cosa marginal i volem posar el nostre granet de sorra per conscienciar a tots aquells que passin per Escola Port de l’important que és tenir cura en medi ambient. Totes les ampolles que lliurarem als nostres alumnes portaran diversos missatges que fan referència a la cura del medi ambient.

ampolla reciclable

& Nbsp;