14 juny

2019

Ara que s’acosta l’estiu i que tenim més contacte amb el mar volem recordar que avui en dia dedicar-se al mar és una opció professional amb una alta ocupació i inserció laboral. És per això que Escola Port contínuament estableix convenis de col·laboració amb institucions públiques per intentar acostar els beneficis d’aquest entorn i sector laboral a la població.

En aquest context que va néixer el projecte “Treballa a la Mar”, desenvolupat conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa, amb l’objectiu de capacitar professionalment a veïns dels barris de La Verneda i La Pau per tal que es puguin formar i trobar feina en el sector marítim, en diferents especialitats amb molta oferta de treball (creuerista, mariners de pont i altres).

Els cursos van finalitzar molt positivament i alguns dels nostres alumnes, de perfils molt diversos (hostesses, patrons, músics, cuiners, etc.) ja s’estan introduint en el circuit laboral. Actualment estem en converses per establir nous cursos mitjançant aquest format que subvenciona gent d’aquests dos barris en una situacions socioeconòmiques específiques.

Picture1

Picture2

Si et vols dedicar a qualsevol professió en contacte amb el mar, en funció del rol que hagis d’adoptar, et caldrà un curs o un altre. Recomanem que et posis en contacte amb Escola Port i t’assessorarem. Si t’ho estàs pensant, voldríem recordar-te quins són els continguts dels cursos principals que es van incloure en el projecte “Treballar a la Mar” (Creuer) i (Mariner de Pont):

 

Curs per treballar en un creuer

La formació inclou 156 hores (98 hores teòriques i 58 hores pràctiques) d’assistència obligatòria, que es podran fer en un període de vuit mesos. Amb aquest curs podràs obtenir els cinc certificats necessaris per treballar a bord d’un vaixell creuer en diferents rols.

  • Formació bàsica en seguretat marítima: coneixements de les possibles emergències a bord i aprendràs com respondre-hi.
  • Formació sanitària inicial:formació en primers auxilis i en tècniques elementals d’infermeria.
    • Formació en bucs de passatge: formació per desenvolupar diferents funcions d’assistència als passatgers en situacions d’emergència mitjançant tècniques de seguretat i salvament.
    • Bots de rescat no ràpids: coneixements per portar, en diferents circumstàncies i condicions meteorològiques, embarcacions de supervivència i bots de rescat no ràpids.
    • Formació bàsica en protecció marítima: formació per prendre consciència dels aspectes relacionats amb la protecció marítima i contribuir-hi col·lectivament.

 

Curs per treballar com a mariner de pont

La formació inclou 140 hores (90 hores teòriques i 50 hores pràctiques) d’assistència obligatòria. L’obtenció dels certificats permetran demanar la convalidació de títol recreatiu de patró d’embarcacions d’esbarjo.

  • Formació bàsica en seguretat marítima:coneixement de les possibles emergències a bord i com donar-los resposta.
  • Curs de mariner de pont:formació per formar part de la guàrdia de navegació, o ser guaita o timoner de vaixells.

 

Com es pot veure, es tracta de cursos que es poden dur a terme en qüestió de poques setmanes i que poden obrir-te noves portes en la teva vida professional i personal. Des d’Escola Port volem ajudar-te a fer aquest pas. Aficiona’t i treballa al mar.