13 febr.

2014

Fa uns dies publicàvem el primer reportatge d’en Julio, el nostre cap d’estudis, a l’Antàrtida. Avui ens arriba una altra entrega a poques setmanes de que torni. Si ho llegiu i mireu les fotos veureu que està visquent tota una experiència!

“Aquesta setmana el temps no ha estat tan benèvol amb nosaltres. Hem suportat ratxes de seixanta nusos acompanyades d’una forta venteguera que ha paralitzat la nostra activitat. A més a més, a mesura que avança la campanya els dies s’escurcen ràpidament (quan vam arribar era sempre de dia) – la qual cosa implica que cada vegada fa més fred. Una de les seves conseqüències ha estat que les dutxes han quedat suspeses, ja que el rierol d’on traiem l’aigua està congelat.

 Malgrat tot hem tingut dues visites que ens han tret de la nostra monotonia, per una banda el vaixell de l’armada xilena “Aquiles” amb provisions. Com podeu imaginar aquí no tenim port i totes les descàrregues es fan directament a la platja, per dir- d’alguna manera, amb embarcacions pneumàtiques. Com us mostro a la foto, el dia en qüestió, la badia es trobava plena de blocs de gel que he hagut de sortejar com un laberint. La segona sorpresa ha estat l’entrada d’un iceberg que ens acompanyarà fins que el vent decideixi traslladar-lo a un altre punt o el mar acabi per desgastar-lo.”

 

P1280098 IMG_6555 DSC_7705 DSC_7684 PC200267 P1280102