31 oct.

2014

L’1 novembre 2014 entra en vigor la Llicència de Navegació, que ocuparà el lloc del Titulín. Això sí, amb l’avantatge que en el cas de Llicència de Navegació es podran governar embarcacions de 6 mts (el mateix que el Titulín) però amb la potència recomanada pel fabricant de l’embarcació.

Aquesta nova normativa afavoreix a tots aquells que vulguin treure’s la titulació per navegar en llanxes de motor i semirígides, ja que aquest tipus d’embarcacions solen estar homologades per a motors de molta més potència, de manera que el Titulín és insuficient per ells.

És una molt bona notícia pels aficionats a l’esquí nàutic i el Wakeboard, ja que ara podran practicar el seu esport preferit amb la nova Llicència de Navegació, ja que podran governar, per exemple, una llanxa o semirígida de 6 metres amb un motor de 100 CV i desenvolupar una velocitat adequada per a la pràctica de l’esport, cosa que amb el Titulín ho tenien molt difícil a l’estar limitada la potència a 54 CV.

La nova normativa que hem comentat en anteriors post, ofereix només avantatges i la que més ens ha cridat l’atenció és la possibilitat de saltar d’una titulació a una altra. A això dedicarem un apartat en un futur post on comentarem tots aquests salts possibles; però pel que fa al Titulín es podrà fer el salt a la Llicència de Navegació  amb només realitzar unes pràctiques de 4 hores en una escola nàutica homologada. Sense necessitat de realitzar curs teòric.

La nova Llicència de Navegació  és molt fàcil d’aconseguir, ja que només s’ha de fer un curs teòric de dues hores en una escola nàutica homologada i unes pràctiques de seguretat i navegació en una embarcació homologada.

Escola Port Barcelona comença des de l’1 de novembre a realitzar els primers cursos. Pots informar-te al telèfon de l’escola: 93 2210380 o per mail info@escolaportbarcelona.com

Rodrigo Andrade Olivié

El director