25 gen.

2015

Ja portem gairebé 15 dies amb la nova normativa i les primeres impressions són molt favorables.

Realment es pot dir que portem més temps, ja que la Llicència Navegació, encara que es va publicar al mateix BOE d’11 d’octubre de 2014, va entrar en vigor l’1 novembre 2014.

Pel que fa a la llicència de navegació després de dos mesos de la seva entrada en vigor hem de dir que ha estat tot un èxit en resposta del públic en general, tant d’alumnes que ja tenien el titulín, que han realitzat les pràctiques corresponent de 4 hores per obtenir la nova titulació, però sobretot pel que fa a captació de públic nou que ha entrat a la nàutica gràcies a aquesta nova llicència de navegació .

En Escola Port Barcelona ens estem prenent molt seriosament aquesta titulació, ja que sabem que és la porta d’accés de molta gent al món de la nàutica esportiva i sabem que un alt percentatge d’ells continuaran amb aquesta afició, llogant o comprant embarcacions de petita eslora, realitzant titulacions superiors. En fi, un procés lògic que contribuirà a reactivar un sector que des de principis de la crisi ha estat colpejat molt durament. Per això donem la benvinguda a aquesta nova eina que ens ha donat l’Administració per poder fomentar la nàutica esportiva

Hem hagut de donar moltes voltes al procés de donar un preu lògic a aquesta titulació. D’una banda ens hauria agradat donar un preu molt baix per fomentar l’afició, però també som conscients de la responsabilitat que suposa per a la nostra escola el donar accés al públic en general a l’ús d’embarcacions amb motoritzacions elevades en alguns casos, sabent que poden ocasionar danys a tercers. Aquesta és la raó principal per la qual hem optat per un preu raonable que ens permeti dedicar el màxim de mitjans materials i recurs humans perquè cada alumne que surt de la nostra escola amb una llicència de navegació hagi tingut una bon ensenyament i sàpiga perfectament entendre les normes bàsiques de navegació i manejar embarcacions amb motors d’alta potència.

En Escola Port Barcelona hem adquirit a l’octubre de 2014 una llanxa nova amb la que podeu veure a la foto a través del domini d’internet que hem adquirit llicència navegació . Ens prenem seriosament aquesta titulació i realitzem exactament el que el BOE indica, les 2 hores de teoria , lliurant un manual teòric realitzat per a la nostra escola pel seu cap d’estudis Raúl Serrano (Llicenciat en navegació i transport marítim i Pilot de Marina Mercant), vam realitzar les quatre hores de pràctiques homologades i considerem que els nostres alumnes surten ben preparats.

Hi ha escoles que ofereixen aquesta titulació en un menor preu. La meva pregunta és: ¿hauran agafat bé el missatge de l’Administració al posar-nos en les nostres mans aquesta responsabilitat d’entregar aquestes titulacions sense que l’alumne hagi de fer cap tipus d’examen?

Confiem que els alumnes valoraran aquelles escoles que posen mitjans per donar-los la millor preparació i confiem també que sàpiguen triar aquelles escoles que així ho facin i alhora ofereixin preus raonables.

Si desitgeu que us informem sobre aquesta nova titulació, podeu posar-vos en contacte a través del web www.licencianavegacion.com que és la porta que us hem obert al món de la navegació a internet, perquè us apropeu a la nàutica esportiva.

Rodrigo Andrade.

director

Escola Port Barcelona