10 Jun

2018

Lloguer Jet Ski Barcelona

El Port Olímpic de Barcelona és un dels llocs favorits dels turistes per a la pràctica de activitats aquàtiques i nàutiques. Està considerat com un dels 8 llocs preferits per la majoria dels turistes que visiten la ciutat de Barcelona.

Una de les activitats favorites és el lloguer jet ski, ja que permet navegar sense necessitat de tenir una llicència, la qual cosa afavoreix que els visitants de les múltiples nacionalitats que ens vesteixin puguin accedir fàcilment al lloguer d’un Jet Ski . Només se’ls exigeix que naveguin darrere d’un monitor titulat i en grups de màxim 4 jet ski. Prèviament a la sortida al mar se’ls imparteix un briefing en el qual se’ls explica totes les mesures de seguretat i normes de navegació, a més de subministrar-dels corresponents armilles salvavides.

Aquests Jet ski de lloguer sense llicència tenen la seva potència limitada a 50 CV. En uns casos com els de la marca Seadoo aquesta limitació es realitza electrònicament amb una clau, és a dir, la moto d’aigua utilitza una clau diferent (clau verda) quan va una persona que lloga sense llicència i quan va a sobre un monitor o una persona amb llicència utilitzen una clau (groga) que dóna tota la potència del motor. L’altra marca que es reparteix en mercat amb Seadoo és Yamaha , que utilitza un sistema de topall mecànic en el mateix accelerador de la moto d’aigua, de manera que només es pot accelerar fins al límit i així reduir la potència del motor. Quan navega un monitor o persona titulada es treu aquest límit.

Zona de Navegació jet ski i sistemes de seguretat:

És obligatori que els operadors de jet ski tinguin un sistema de seguretat per impedir que les motos d’aigua s’apropin a zones on puguin ocasionar danys, com ara a les zones de bany (platges) i que les motos d’aigua es surtin d’un determinat perímetre. L’Escola Port / Nàutica www.nauticaportbarcelona.com , és un dels llocs on els turistes estrangers i nacionals poden llogar jet ski ,. Des de l’any 2015 posseeix un innovador sistema electrònic que limita la velocitat de tots els seus jets ski, així com el perímetre on poden navegar, com es pot veure a la imatge. Els Jet ski no podran traspassar en cap moment la línia blava marcada a la imatge i si ho fan, la velocitat disminueix automàticament al mínim. Aquest sistema funciona identificant cada jet ski seva posició per mitjà de GPS i enviant la informació a l’operador per una targeta SIM instal·lada a cada jet ski. Per tant el seu funcionament és perfecte si la cobertura de mòbil és correcta, com passa avui dia per tota la costa.

 picture1

Aquest sistema de control dels Jet Ski d’una banda realitza automàticament la funció esmentada si les motos es surten del perímetre, però a més funciona també de forma manual, és a dir, el monitor que va davant de les motos les pot aturar a cadascuna d’elles si comprova que no compleixen les normes de navegació i més, al port, hi ha una altra persona que en tot moment està escoltant al monitor amb una emissora VHF de manera que si aquest necessita parar les motos i el no pot fer-ho perquè està realitzant una acció de salvament, per exemple que un dels ocupants caigui al mar, des del port poden aturar totes les motos que el monitor els indiqui.

Una anècdota que va passar a l’estiu de 2015, acabat d’estrenar el sistema d’atur per GPS de les motos per l’operador Escola Port a Port Olímpic. El monitor navegava amb un grup de 4 jet ski amb 4 turistes àrabs i apareixen diversos dofins de grans dimensions a la zona de navegació. El grup de turistes van pensar que es tractaven de taurons i es van dispersar com bojos a tota velocitat cap al port i platges cridant shark .., sense que al monitor li donés temps de reaccionar. Afortunadament el sistema automàtic d’atur va fer la seva funció i totes les motos en arribar sobrepassar els límits marcats (platges, port) es van aturar automàticament i el monitor ràpidament s’acosta a tots ells per comunicar-los que es tractava de dofins, que molt sovint s’acosten a les costes de Barcelona.

Tots aquests sistemes de seguretat: velocitat limitada, monitor amb el grup, i sistema electrònic d’atur de les motos, permeten que aquesta activitat sigui una activitat segura i amb un molt petit percentatge d’accidents en relació amb la immensa quantitat de turistes que realitzen l’activitat i gaudeixen amb això de navegar per la costa de Barcelona.

Des que a principis dels anys 90 van aparèixer les primeres motos d’aigua a les nostres costes a l’actualitat, es pot dir que els avenços tecnològics, les exigències normatives implantades (matrícula, segur), i la normativa de seguretat, han aconseguit que aquesta activitat es pugui desenvolupar avui amb risc mínim, si els operadors compleixen amb tots aquests requisits. Aquests són els avenços més notables:

  1. Els Jet Ski han passat de tenir motors de 2 temps a 4 temps, molt més silenciosos i menys contaminants. Compleixen estrictament totes les normes mediambientals de la CEE pel que fa a contaminació acústica com d’emissions.
  2. En l’actualitat tots els Jet Ski (de lloguer o privats) han d’estar matriculats i amb assegurança i assegurança obligatòria de viatgers (SOVI)
  3. Els operadors de Jet Ski han de tenir homologada i acceptada la seva activitat per les corresponents capitanies marítimes, han de tenir la seva zona delimitada de navegació i han de notificar a la Capitania Marítima qualsevol incidència.
  4. Els operadors de Jet Ski han de tenir sistemes d’atur de les motos.

La pràctica de Jet ski és a més una activitat esportiva, ja que exigeix als tripulants un esforç continu per dominar la moto amb l’onatge. És una activitat divertida per practicar en família o parella. Us recomanem venir al Port Olímpic de Barcelona a practicar-la i us recomanem triar sempre un operador, per llogar els Jet Ski, que compleixi amb tots els requisits legals esmentats en aquest article.

Escola Port | Jet ski