25 abr.

2018

Titulacions necessàries per governar motos d’aigua.

Ara que està a punt de començar l’estiu és quan ve de gust navegar en motos d’aigua i la gent es pregunta sobre què titulació s’ha de tenir per governar-les.

Si el que vols és llogar una moto d’aigua (és a dir, un jet ski) i no et fa res que sigui una moto amb la potència limitada a 55 CV i que vagi un monitor amb tu en una altra moto, no et caldrà cap tipus de carnet. Només has d’apropar-te als ports esportius on tinguin aquest servei i reservar una sortida amb un monitor.

Per exemple, al Port Olímpic de Barcelona, cada any des del mes de maig fins a finals de setembre empreses com Escola Port ofereixen aquest servei 8 hores al dia (vídeo Jetski), cada dia de la setmana inclosos festius, només has de fer la reserva en línia de plaça i presentar-te a la seva carpa on et posaran tots els mitjans perquè puguis gaudir intensament d’aquest esport (neoprè, armilla …). Pots veure tota la informació d’aquest servei al web: nauticaportbarcelona.com

Si vols llogar una moto d’aigua amb limitació de potència a 55 CV , però sense monitor que t’acompanyi, llavors necessitaràs el Carnet de Moto C , o la Llicència de Navegació. Qualsevol de les dues titulacions et permetrà llogar o comprar una moto per a ús amb potència limitada a 55 CV.

Si prefereixes llogar o comprar una moto sense limitació de potència llavors necessitaràs tenir qualsevol títol nàutic d’esbarjo: PNB, PER, Patró de Iot o Capità de iot ja que qualsevol d’ells et permet governar motos d’aigua sense limitació de potència. Però compte, per al seu govern prevalen les limitacions que tenen les motos d’aigua sobre les del títol: per exemple, un titulat PER pot fer navegació nocturna, però governant una moto d’aigua no podrà fer navegació nocturna, ja que les motos d’aigua tenen prohibit aquest tipus de navegació per no tenir, entre altres coses, de llums de navegació.

També pots governar motos d’aigua amb les titulacions específiques de moto d’aigua com el patró de moto nàutica B per a motos fins a 110 CV de potència i el patró de moto nàutica A per a motos sense limitació de potència.

L’avantatge d’obtenir la titulació d’esbarjo, per exemple, el PNB sobre la titulació específica de motos el patró de moto nàutica A, és que, encara que totes dues titulacions et permeten governar motos nàutiques sense limitació de potència, el PNB, a més et permet governar embarcacions de motor de fins a 8 mts.

Escola Port, a Barcelona t’ofereix la possibilitat de realitzar totes aquestes titulacions tant les d’esbarjo, com les específiques de moto nàutica. I a més et permet que puguis gaudir del plaer de navegar en una de les seves motos de lloguer.

Ja ho saps. Pots informar des del seu web: www.escolaportbarcelona.com o trucant al 93 2210380.