10 maig

2019

PATRÓ DE IOT PROFESSIONAL · PATRÓ DE CHARTER

Pot un patró de iot fer xàrter, és a dir, patró en lloguer d’embarcacions?

Fins ara, per poder ser patró professional d’embarcacions de xàrter havia poques opcions, o bé obtenir la titulació PPER – Patró Professional embarcacions d’esbarjo o el títol de Patró Portuari.

Els dos títols permeten realitzar l’activitat de patró professional d’embarcacions de lloguer. El PPER permet portar 12 passatgers i navegar fins a les Balears, i el Patró Portuari, encara que permet portar un nombre més gran de passatgers, fins a 150, no permet una gran separació de la costa, només 3 milles.

En l’actualitat a les zones turístiques espanyoles està molt de moda el “day charter” modalitat de xàrter turístic, que al final ha derivat en lloguer per hores. Per exemple, al Port Olímpic de Barcelona, que és un lloc on es concentra molt turisme a l’estiu, hi ha infinitat de vaixells que es dediquen a aquesta activitat de lloguer per hores. A les tarifes d’una empresa de lloguer de vaixells al Port Olímpic es pot apreciar que els preus de totes les embarcacions ja estan tarifades per hores.

A partir l’un de juliol de 2019 entra en vigor la nova normativa que permet a un patró de iot convertir-se en Patró professional de xàrter nàutic, només amb obtenir el certificat Formació Bàsica en Seguretat (curs STCW). Escola Port realitza aquest curs tots els mesos de l’any a la Vila Olímpica de Barcelona, carrer Dr. Trueta 48.

 

El Patró de Iot Professional o patró de xàrter permet governar embarcacions a motor i vela de fins a 24 m d’eslora amb no més de 6 passatgers (la tripulació no s’inclou en aquests sis passatgers) i separar fins a 5 milles del port base. Tenint en compte que es tracta de lloguer per hores, 5 milles és una distància més que suficient per a poder realitzar aquesta activitat.

L’avantatge de tenir el Patró de Iot professional és que, si el posseïdor del títol desitja aconseguir una titulació superior com el PPER, guanyant així majors atribucions (12 passatgers i fins a 60 milles), tots els cursos realitzats per obtenir el patró de iot professional li serviran per al PPER i podrà anar treballant perfectament amb aquest títol fins que completi els cursos necessaris per al PPER.

La informació al detall sobre aquest nou curs, així com els seus preus es pot veure a: Patró de Iot Professional. Patró de xàrter.

 

Escola Port. Formació Professional del Mar.