12 abr.

2021

Ja has aprovat l’examen i completat les pràctiques. Possiblement preguntis: i ara què?

Ara toca el tràmit del teu títol perquè, després de tantes hores i fatigues, puguis navegar i ser tu qui mana al vaixell.

En aquest article t’explicarem pas a pas totes les opcions i possibilitats per expedir el teu títol de Patró d’embarcacions d’esbarjo – PER.

Tinc l’examen aprovat i totes les pràctiques fetes.

Tràmit directe:

Si s’han publicat els resultats de l’examen i el teu és APTE, podràs iniciar el tràmit d’expedició del teu títol, sempre que hagis completat totes les pràctiques.

Aleshores has d’aportar a l’escola la documentació següent:

  • Còpia del DNI.
  • Certificat mèdic nàutic, en vigor (en físic).
  • Justificant del pagament de les taxes dexpedició.

Referent al certificat mèdic (CM), aquest ha de tenir menys de 90 dies des de la data d’expedició, altrament no serà vàlid i n’hauràs d’obtenir un de nou amb data actualitzada.

Escola Port col·labora amb quatre centres mèdics a Barcelona on podràs obtenir-lo per només 39€ (Hospitalet, Badalona, ​​Sants i Les Corts).

Quan lescola disposi de tota la documentació requerida siniciarà el tràmit.

Un cop iniciat el tràmit, al cap d’una setmana, tindràs un títol provisional i aproximadament un mes després el títol definitiu, la validesa del qual és de 10 anys.

El provisional us ho enviarem per correu electrònic en format PDF i tindrà una validesa de 3 mesos. El títol PER definitiu arribarà físicament a l’escola i t’avisarem per correu electrònic perquè vinguis a recollir-lo, també pots sol·licitar l’enviament per correu certificat.

Ara que tens aquesta informació, tramitaràs o ampliaràs les seves atribucions?

Trameto ara o amplio les atribucions abans?

L’ampliació d’atribucions que s’obtenen amb les pràctiques complementàries les pots assolir abans o després de l’expedició del teu títol, només has de tenir en compte que cada nova expedició implica el pagament de les taxes corresponents. Arribat aquest moment, disposes de diverses alternatives:

  • Tramitar l’expedició del títol.
  • Realitzar pràctiques per navegar amb velers.
  • Realitzar pràctiques per navegar fins a les Illes Balears.

Per això, a continuació, us explicarem cadascuna de les opcions.

Vols tramitar ara el teu títol?

Simplement segueix els passos que t’hem explicat al principi. Si ja has pagat les taxes només ens has de portar el teu certificat mèdic i llestos.

Vols navegar a vela?

L’ampliació de vela està disponible per a totes les titulacions. Si alguna vegada vas dubtar sobre si la navegació a vela és la teva o no, has d’esperar a provar-ho. Mentrestant, mira els vídeos del nostre club de navegació perquè vegis com de bé se la passen treballant en equip, navegant a una bona velocitat i gaudint de les onades i el vent.

Si encara tens curiositat, però no ho veus gaire clar, tenim un curs de navegació a vela bàsic. En aquest curs d’iniciació faràs una hora de teoria en línia i tres hores de pràctiques en què començaràs des de zero a familiaritzar-te amb els fonaments de la navegació a vela.

Si et decideixes a ampliar les atribucions del teu títol per governar velers, només has de fer la pràctica complementària VELA de 16 hores de durada que podràs realitzar en un finde o en 4 tardes/matins.

A Escola Port disposem d’una gran flota de velers: des de 8 m fins a 14 m perquè els puguis provar i aprendre de cadascun.

Més informació sobre les pràctiques VELA

Vols navegar fins a les Illes Balears?

ILLES 24 és una ampliació és exclusiva per al PER. La pràctica consisteix en una singladura de 24 hores a bord, en què navegaràs de dia i nit, en completar-la habilitaràs el teu títol per navegar entre la Península i les Balears.

És una experiència increïble en què dormiràs per torns, ja que cal fer guàrdies per controlar la navegació durant les 24 h que dura la pràctica, conviuràs amb altres companys que igual que tu naveguen per primera vegada, realitzaràs carta a bord amb dades reals i acabaràs completament preparat per estar al comandament del teu vaixell a la següent travessia que facis.

Per cert, aquesta pràctica també us ampliarà els metres d’eslora amb els quals podreu navegar fins a 24 metres! Ara ja no tindràs límit per sortir amb els teus a navegar.

Ho vols tot?

Per a tu, que vols totes les habilitacions, les pràctiques ILLES 48 són la teva opció. En un sol finde realitzaràs les dues pràctiques complementàries alhora i aconseguiràs totes les atribucions: navegar amb motores i velers de fins a 24 metres i poder navegar al trajecte Península-Balears.

Més informació sobre les pràctiques ILLES

En vols més?

Ho has passat tan bé que ara vols convertir la teva passió en la teva professió?

Complementa el teu curs d’esbarjo amb el certificat de Formació bàsica en seguretat i t’obriràs un món de possibles sortides professionals amb el teu títol d’esbarjo.

Gràcies a aquesta combinació de títols d’esbarjo amb certificats professionals, podràs obtenir les titulacions següents: PER Pro, PY Pro o CY Pro. Si vols més informació, consulta les diferents atribucions de cada títol i així podràs decidir el que millor s’adapti a les activitats que vols fer.

Més informació sobre les atribucions professionals.

En termes generals aquestes són les teves opcions, però a Escola Port sempre en pots aconseguir més. Recorda que si vols ampliar les atribucions o passar al següent nivell fent el Patró de iots tens un descompte del 10% garantit.

Vols guanyar confiança navegant?, aprofita les teves sortides gratis amb el club de navegació o apunta’t a les pràctiques per guanyar confiança.