04 nov.

2016

SORTIDA 4 novembre 2016

Embarcació: Bavaria 50 “Fora Nirvis”, nou vaixell de pràctiques de l’Escola Port

Patró: Raúl serrà, cap d’estudis de l’Escola. (Pilot Marina Mercant)

Tripulants: Alumnes del PER de l’Escola Port que realitzen l’habilitació Illes amb aquesta pràctica

Avui divendres 4 de novembre a les 7,30 de la tarda tindrem la sortida de les pràctiques Illes. És possible que ens retardem una mica, però com a molt tard estarem en ruta sobre les 8,30 de la tarda, que és una bona hora per complir amb el programa.

Els parts meteorològics sembla que s’ajusten al que ens van dient des de principis de setmana. Ha entrat un front per l’oest que anirà arribant a poc a poc al Mediterrani. Podeu veure en aquesta imatge el part a l’hora de sortida:

image

Molt poc vent i de proa. Tindrem la primera nit tranquil·la i així ens anirem aclimatant i acostumant al vaixell. Ja en el matí del dissabte 5, cap a les 12 del matí començarà a entrar vent de 20 a 25 nusos del sud. El més lògic és que el vent del sud no sigui fred. A aquestes hores hauríem d’estar a unes 30 milles de Menorca que les condicions són una mica millors com podeu veure a la següent imatge:

image-1

A les 5 de la tarda de dissabte hauriem d’estar ja en Destí on fondejarem a la badia de Fornells, i baixarem a la latxa pneumàtica Fins al port de Fornells per menjar, descansar i donar 1 volta paper poble. Posteriorment, a última hora del vespre, tornarem a embarcar en la pneumàtica per apropar-nos novament al veler Fora Nirvis per tornar a salpar per amb destinacio al Port Olímpic. A última hora de la tarda de demà 5 de novembre la predicció de vent a la zona no és fort com podeu contemplar a la següent imatge:

image-2

La nit de tornada serà amb una mica més de vent, però per la mida del vaixell uns 50 peus, no hauria de ser un problema. Si amb aquestes condicions es poden realitzar 30/40 milles, ens trobarem en una zona més tranquil·la a proa com podeu veure a la imatge:

image-3

 

Però la rematada final quan estigueu a prop de Barcelona, sembla que serà amb vent pròxim als 25 nusos com podeu veure a la imatge anterior.

Un cop vist l’informe, que no pinta malament, ja que tindrem una mica de tot, us comento el que convé portar, i no portar per una travessia com aquesta.

El més important és venir ben abrigat per l’època de l’any que estem. L’última part de la travessia, el diumenge, sembla que, amb el canvi de vent a nord, la temperatura hauria de baixar bastant. Per això recomano portar una bossa amb roba d’abric de sobres, per si fos necessari. El vaixell és gran i hi ha armaris on ficar les coses. És preferible que sobre roba que no utilitzeu, a passar fred al mar i no haver de posar-se per combatre-ho. Portar sabata adequat i si no teniu peces nàutiques portar sabatilles d’esport amb sola de goma. A la banyera en ser un vaixell gran no hauríeu de mullar-vos, però portar mudes de mitjons per si es donés el cas.

Pel que fa a menjar a la nostra escola equipem el vaixell amb: aigua mineral, cafè, (hi ha cafetera), infusions (camamilla per si hi ha marejos), etc. El vaixell està totalment equipat de vaixella, gots, plats, atuells, etc i té dues neveres elèctriques.

Abans de embarcar-vos convé que feu una petita compra al super (no gaire). Al vaixell podreu cuinar i preparar-coses. Potser la primera nit podeu prendre entrepans lleugers. Convé que no prengueu coses que us puguin ajudar a marejar-vos com (menjars pesats, salses maioneses, llet, etc.). Us recomano portar una mica de fruits secs per quan us toqui fer guàrdia, ja que donen energia i van bé. Si us plau no porteu patates fregides, ja que tot el vaixell té la coberta de teca i quan cauen a terra deixen una taca difícil de treure. Millor la fruita seca i més sans. I per favor, els fumadors fer un esforç per no fumar aquests dies, us ho agrairà primer vostre cos, els vostres companys i el vaixell.

El vaixell té 5 cabines i 3 banys. En tots les cabines hi ha sacs de dormir i coixins per a tots els tripulants. Les cabines tenen calefacció i els balos estan totalment equipats amb tovalloles, paper etc.

Aquells que sigueu propensos al mareig tractar de prendre pastilla abans d’embarcar (mitja hora abans). la biodramina C va bé, però preguntar a la farmàcia si us recomanen alguna cosa millor. És important que no marejar-se a les primeres hores, ja que si ho aconseguiu el cos s’acostuma al moviment i és més difícil que passi, per això en les primeres hores tractar de no fer coses que ajudin al mareig (veure mòbil, llegir, estar dins de la cabina …)

El vaixell Fora Nirvis té 220 Volts amb endoll normal per carregar mòbils o tablets. També té TV, wifi… Però us recomano que aprofiteu aquestes 48 hores per desconnectar de tot això i gaudir de la natura.

La vostra família o amics us podran seguir tot el temps mentre esteu en ruta des d’aquesta web: https://www.vesselfinder.com/ han de buscar el nom de vaixell: FORA NIRVIS SEGON.

No ha de descarregar res, només es tracta d’entrar en aquesta web i buscar el nom del vaixell i veuran on aneu en cada moment, la vostra velocitat i rumb i situació en el mapa.

Espero que sigui una bona travessia per a tots, fins i tot els que la seguiu des de la web anterior, ja que d’alguna manera també estareu navegant però us convido a aquells que seguiu el nostre blog i navegueu en web, que realitzeu aquesta navegació en veler, que us animeu a realitzar les vostres pràctiques d’habilitació Illes amb l’Escola Port.

Rodrigo Andrade Olivié,

Escola Port Barcelona

Director.