28 abr.

2017


Bon dia a tothom,

Demà a les 19,30 teniu la sortida de les pràctiques Illes balears 48 hores. Mireu de ser a l’escola mitja hora abans, si podeu.

El comunicat no pinta malament. Ahir i avui ha passat un front, però per al cap de setmana sembla que estarà molt millor. El que sembla és que les temperatures han tornat a baixar, de manera que tractar de venir abrigats. Us enganxo fotos de la previsió (idquierda vent, dreta pluja):


Imatges de vent i pluja intercalades.
image image
image (1)image (1)
image (2)image (2)

El part és de vent força mitja que augmenta el diumenge, però us anirà bé perquè és de sud i us ve de cua. I res de pluja, tot i que diumenge hi haurà alguna cosa per la costa però al mar la predicció de pluja és zero tot el viatge.

Heu de portar alguna cosa de menjar per a la nit de divendres i la matinada de dissabte. Després fareu una parada a Illes on baixareu i menjareu alguna cosa allà. Hauríeu de prendre alguna cosa a bord aquella nit, esmorzar diumenge i dinar del diumenge. Si porteu coses mig preparades i sandvitxos, millor. Al vaixell teniu dues neveres elèctriques. No compreu en excés.

Si us plau no porteu patates fregides ja que en caure al terra de teca del vaixell deixen una taca que no marxa. Us recomano fruits secs per prendre entre hores i més donen molta energia. Si us maregeu preneu 1 biodramina C abans de sortir. Si no us heu marejat mai, millor no prendre-la, perquè atonta una mica. Els fumadors feu un esforç per no fumar: 1) per vosaltres, 2) pels vostres companys, 3) pel vaixell ja que es pot provocar un incendi i les burilles deixen a la fibra taques que no marxen.

Jo us he comprat aigua mineral perquè no tingueu que carregar-la. Hem posat també cafè, cafetera i infusions per a tothom.

El vaixell en el “Fora Nirvis”, un Bavaria 50 amb 5 cabines i 3 banys. En total sereu 11 més el patró, i heu de dormir per torns: Mentre uns dormen altres fan guàrdia, perquè d’això es tracta, de que feu tots una mica de navegació nocturna. Us hem posat sacs de dormir i coixins, però si teniu sac propi tractar de portar-lo. Portar a més de roba d’abric, una mica de roba per evitar racions del mar.

El vaixell està totalment revisat i el patró serà en Raúl Serrano, cap d’estudis d’Escola Port, que ha fet aquesta ruta centenars de vegades i és pilot de la marina mercant amb molta experiència.

Demà abans de sortir us reunireu amb Raúl a bord, veureu el comunicat des de la TV del vaixell i decidireu quina ruta prendre: Si opteu per Fornells a Menorca o Sóller a Mallorca o qualsevol altra ruta que decidiu prendre entre tots.

Ens veiem demà al Port Olímpic.

Salutacions a tothom,
Rodrigo Andrade Olivié,