24 oct.

2018

Què és el curs PER a bord?

El curs PER a bord és ideal per a persones que viuen fora de Barcelona i també a tots aquells que disposen de molt poc temps i necessiten fer d’una tirada tant teoria com pràctiques. L’alumne té a més la possibilitat de dormir a l’embarcació durant els dies que dura el curs.
Es tracta d’un curs intensiu que es realitza principalment a bord d’un dels nostres vaixells escola. A diferència d’altres modalitats de curs PER, el PER a bord es fa tot seguit, intercalant la teoria entre les pràctiques de manera que, en només cinc dies, de dilluns a divendres, un alumne podrà completar el seu curs PER bàsic (PER motor) a falta de realitzar l’examen.

Avantatges del PER a bord

El curs PER a bord té l’avantatge que, a més de ser Intensiu, l’alumne realitza una immersió nàutica completa de manera que s’aconsegueix optimitzar el temps de formació i s’aconsegueixen millors resultats en l’assimilació de conceptes.

Quin és l’horari del PER a bord?

Primera sessió

El curs comença un dilluns a les 10 del matí amb les pràctiques de Ràdio Operador de Curt Abast (ROCA). Ets pràctiques s’han de realitzar obligatòriament en una aula amb simuladors. Escola Port disposa d’una aula de ràdio a pocs metres de l’embarcació, en el mateix Port Olímpic, de manera que els alumnes amb prou feines s’han de desplaçar per embarcar i realitzar les pràctiques obligatòries de navegació.

Següents sessions

A les jornada de dimarts, dimecres, dijous i divendres els alumnes combinaran la realització de les pràctiques de seguretat i navegació en singladura (4 hores navegant i parada mínima d’una hora de durada), amb l’aprenentatge de la part teòrica a bord de la embarcació
Divendres a les 19 hores els alumnes hauran finalitzat el curs PER motor que els habilitarà, un cop aprovat l’examen teòric, per poder governar embarcacions a motor de fins a 15 m d’eslora i navegar fins a 12 milles de la costa.

PER a bord Illes i PER a bord Illes + Vela

Aquells alumnes que vulguin seguir amb el curs i realitzar les habilitacions de Illes o Illes + Vela podran continuar navegant un dia més per obtenir l’habilitació Illes 24, que amplien l’eslora del PER de 15 a 24 mi amplien la separació de la costa de les 12 milles a la possibilitat de navegar entre la Península i les Illes Balears; o dos dies més per obtenir l’habilitació de Illes 48 que a més de l’anterior, amplia les atribucions per a la navegació a vela.
En resum, pel que fa a la durada del curs, el PER a bord bàsic (PER motor) tindrà una durada de 5 dies, el PER a bord amb habilitació Illes 24h, de sis dies i el PER a bord amb habilitació Illes 48h de set dies.
Vols més detalls sobre el curs PER ?

Escola Port.