01 jul.

2022

 

 

Llogar una embarcació i passar un dia de mar i amics pot ser una experiència inoblidable. No obstant això, no és una cosa que es faci tots els dies i per això, des de Escola Port, volem explicar-te què es necessita per a llogar un vaixell.

Us convidem, en acabar el post, a passar pel nostre club de navegació on tenim més de 12 vaixells en lloguer a la vostra disposició, en el mateix centre de Barcelona!

 

Quina titulació necessito per a llogar un vaixell?

Recordem ràpidament les atribucions de les titulacions nàutiques més populars de la nostra escola per a poder llogar un vaixell:

Atribució PNB [+info] PEE [+info] Patrón de Iot [+info]
Eslora 8 metres 15/2,4 metres 24 metres
Distància de la costa 5 milles 12 milles/Balears* 150 milles
Velers Sí* Sí* Sí*

*En funció de les pràctiques que realitzis.

Recorda que si llogues una embarcació amb algun d’aquests títols, només podràs navegar de manera recreativa (no lucrativa) amb els teus familiars i/o amics.

Si bé vols dedicar-te a això professionalment, et recomanem que donis un cop d’ull al nostre curs del PPER – Patró Professional d’Embarcacions d’Esbarjo.

 

Condicions i lletres petites que necessites saber per a llogar un vaixell

Quan sortim a navegar amb un vaixell que no és nostre, hem de tenir clares i per escrit les condicions sota les quals acordem l’arrendament.

El consell més important abans de llogar la teva embarcació és llegir totes les clàusules detalladament per a evitar malentesos i disputes innecessàries, cosa que moltes vegades es passa per alt.

Alguns dels punts en els quals hem de posar més atenció, són:

IVA i Segur

Cerciorar-se que el preu que pagarem inclou IVA i tant l’embarcació com els ocupants estan assegurats.

 

Combustible i neteja

Habitualment en lloguers de poques hores sol estar inclòs en el preu, però són dos punts a tenir en compte.

Si no ho estan, haurem de retornar l’embarcació neta i/o amb el dipòsit ple.

Estat de l’embarcació i Inventari

Quan se’ns lliuri l’embarcació de lloguer és aconsellable examinar tot l’equipament detalladament i anotar qualsevol desperfecte o mal que trobem, comunicant-li-ho l’empresa arrendadora abans de salpar.

Revisar també que tot l’inventari que es detalla en el contracte està realment en l’embarcació assegurant-nos que no falta res, i si és així, deixant constància.

Capacitat màxima de l’embarcació

El màxim de passatgers que poden navegar en una embarcació no sols ho determinen les seves característiques (dimensions), sinó que també ho poden limitar els elements de seguretat dels quals disposa.

Així, una embarcació de 16 metres podria estar habilitada només per a un màxim de 8 persones per no disposar de més armilles salvavides.

Haurem de tenir en compte aquest punt especialment si hi ha nens entre la tripulació. D’aquesta manera, una de les coses més importants què es necessita per a llogar un vaixell, aquesta saber el nombre d’elements de seguretat com a armilles especials amb els quals compta l’embarcació – i pot ser que no tots els vaixells els tinguin.

Hores extra

Si lloguem l’embarcació i la sortida s’allarga, l’empresa arrendadora ens voldrà cobrar un extra per les hores que no havíem contractat.

El preu de les hores extra o qualsevol clàusula per devolució tardana haurà d’estar clarament descrita en les condicions. Encara així, una altra de les coses quines es necessita per a llogar un vaixell és un rellotge o mòbil on poder anar revisant l’hora.

 

Fiança o dipòsit

Quan lloguem una embarcació ens demanaran una fiança. En cas que trenquem alguna cosa o incomplim alguna de les clàusules és d’aquí d’on ens descomptaran l’import a pagar.

Habitualment es pot dipositar a través d’una targeta de crèdit o, en cas que no disposem d’una, en efectiu. Per això, si et preguntes què es necessita per a llogar un vaixell, has de saber que també necessitaràs efectiu o targeta de crèdit per a pagar aquesta fiança.

 

Em retornaran la fiança? Compte amb les maniobres

Per la nostra experiència sabem que els acabats de titular o els que porten temps sense navegar tenen les majors dificultats dins del port, durant les maniobres.

No és rar veure que una embarcació de lloguer col·lideixi contra el pantalà o altres vaixells, sent aquesta la causa principal per la qual se sol perdre part del dipòsit.

En aquest cas el nostre consell és realitzar, abans de llogar l’embarcació, unes pràctiques individuals de maniobres per a guanyar confiança.

Són sessions de 2 o 3 hores on es treballen les maniobres d’atracada en el port i de fondejo, per a poder afrontar-les amb confiança i seguretat.

Una sessió més econòmica i valuosa a llarg termini que el perdre part o la totalitat de la fiança per un error que amb els coneixements adequats es podria evitar.

 

qué se necesita para alquilar un barco

 

Encara que ja hem parlat de les titulacions nàutiques necessàries i tinguem clars els consells per a llogar un vaixell, això no significa que comptem amb l’experiència suficient per a governar una embarcació.

I d’aquí sorgeix una de les preguntes més habituals:

 

Llogar amb o sense patró?

Navegar al costat d’un patró professional és una de les millors opcions per a progressar en el nostre aprenentatge en nàutica.

Un capità experimentat que ens acompanyi i ens guiï en les nostres primeres maniobres ens donarà aquest punt de seguretat i confiança que necessitem per a finalment llogar pel nostre compte el vaixell.

I això és possible fer-ho amb Escola Port, ja que a més de la flota d’embarcacions, disposem d’un equip de patrons professionals (que a més són els professors de l’escola nàutica) disposats a compartir tota la seva experiència amb els acabats de titular.

No obstant això, també hi ha altres alternatives per a acumular milles en el món de la mar:

 

Com guanyar experiència navegant

Navegant molt és com millor s’aprèn a navegar, i si encara no ens veiem amb la confiança per a llogar un vaixell, una bona alternativa són els Clubs de Navegació.

En Escola Port tenim el nostre propi, on principiants i experts es reuneixen per a sortir a navegar, gaudir i sobretot, aprendre.

No hi ha quotes ni permanències, per la qual cosa pots decidir tu mateix el ritme del teu aprenentatge.

En el club es navega tant amb velers de regates (J80), velers de tipus creuer i amb semirígides a motor pel que podràs guanyar experiència amb tot tipus d’embarcacions.

Perfecte per a després poder llogar amb seguretat qualsevol tipus de vaixell.

 

Documentació que es necessita per a llogar un vaixell

Si ja has passat per tot aquest procés d’aprenentatge i vols llogar una embarcació a Barcelona pel teu compte, el que necessitaràs és la següent documentació:

  • DNI, NIE o Passaport
  • Documentació nàutica original
  • Dipositar la fiança amb targeta de crèdit o efectiu

 

Quant costa llogar un vaixell?

Tractant-se d’un pla a fer amb amig@s o familiars, llogar un vaixell a Barcelona i sortir a passar el dia és molt més assequible del que molts pensen.

Us deixem a continuació un petit resum dels preus dels nostres vaixells més representatius perquè us feu una idea.

  • Veler 11,5 metres: 4 hores 490€ (11 passatgers)
  • Veler 15 metres: 4 hores 650€ (11 passatgers)
  • Semirrigida Vanguard 760 (7,6m): 3 hores 510€ (11 passatgers)

 

Podeu veure tots els models, preus i detalls en la nostra secció de lloguer de vaixells a Barcelona.

Els preus inclouen el combustible i a més trobareu descomptes per a lloguers en dies laborables.

 

que se necesita para alquilar un barco

 

Si t’ha quedat clar tot el que es necessita per a llogar un vaixell, tens la titulació necessària
i et veus amb la capacitat de fer-ho, no esperis més!

L’últim pas per a ser un bon patró d’embarcacions és agafant el timó i posant-se la gorra del capità.

Lloga un vaixell en el centre de Barcelona, convida als teus amig@s i posa’t a prova en una jornada d’aventures, mar i emoció.