28 març

2019

  • Per Escola Port
  • En Navegació
  • Comentaris Desactivats

Dirigeixo una escola nàutica, l’Escola Port / Formació Professional del Mar, al Port Olímpic de Barcelona i el recorregut diari des del nord de Barcelona fins al Port Olímpic són 40 km, uns 30 minuts, per aquesta raó i després de fer números en relació al estalvi de comprar un cotxe elèctric, em vaig decidir per la compra d’un cotxe elèctric. Encara que sembli mentida, he detectat certes similituds entre navegar i conduir un cotxe elèctric que exposaré en aquest article.

Porto poc més d’un mes circulant amb el nou cotxe elèctric, un petit Renault ZOE. El cotxe em permet realitzar còmodament aquest recorregut de 80 kms diaris amb un important estalvi de diners en combustible i, no menys important, sense contaminar el medi ambient.

El cotxe elèctric i la navegació

Durant el viatge per l’autopista vaig ràpid i només sento l’efecte aerodinàmic el vent quan passa amb el cotxe. Com navegant de velers, he de dir que m’encanta aquesta sensació de sentir el vent. Si apago la ràdio només se sent vent. És agradable. El mateix que la sensació de no contaminar el medi ambient.

Escollir entre Motor o Vela

Navego a vela des de nen i en el sector nàutic sempre hem tingut aficionats pels vaixells a motor i aficionats pels vaixells a vela. Puc apreciar una similitud entre el dilema de sempre entre aficionats a motor o vela i l’actual dilema entre partidaris de cotxes elèctrics i cotxes de combustió.

Conduint un cotxe elèctric només porto un mes i navegant a vela tota la vida, però en aquest temps ja he pogut apreciar similituds entre la navegació a vela i el cotxe elèctric. La primera i més evident és que tots dos són mitjans de transport no contaminants tant en emissions com en soroll (la contaminació acústica, per a mi, és també molt important).

Ús dels recursos en navegar i conduir un cotxe elèctric

La segona similitud l’he observat en la forma d’utilitzar els dos mitjans de transport. Conduir un cotxe elèctric requereix d’un ús intel·ligent dels recursos amb què comptes per regenerar energia amb la frenada i si ho fas bé al final del teu trajecte hauràs estalviat molta energia i podràs fer més quilòmetres sense haver de recarregar. Un cotxe de combustió només t’has de preocupar d’accelerar i frenar per arribar al teu destí, no té molta més complicació. En autopista, que ja has ficat totes les marxes, no tens on ajustar més per estalviar energia a menys que baixis la velocitat als 90 km/h amb la marxa més llarga. La frenada i desacceleració regenerativa que tenen els cotxes elèctrics és un altre món, se li pot treure molt partit i a qualsevol velocitat.

A les embarcacions nàutiques, la navegació a vela requereix d’un ús intel·ligent de les veles per treure’n un major rendiment i anar més ràpid. Fem servir una paraula per definir l’anterior que és saber “trimar les veles”. Els vaixells a motor, com els cotxes de combustió, no cal complicar-se molt per fer-los córrer, només és trepitjar accelerador i posar benzina.

En només un mes ja sóc un entusiasta d’aquest mitjà de transport, el cotxe elèctric, i us ho recomano a tothom, com també us recomanaria als que no coneixeu la navegació a vela que ho proveu. A Escola Port som especialistes en formar navegants en veler.

Rodrigo Andrade Olivié.