08 febr.

2018

El sistema AIS per a vaixells correspon a les sigles anglosaxones de Automatic Identification System. Aquest sistema AIS de navegació serveix per permetre a les embarcacions comunicar la seva posició i altres informacions rellevants perquè altres vaixells o estacions puguin conèixer-la i evitar col·lisions.El sistema AIS marítim permet veure des d’una pantalla d’ordinador o un smartphone les embarcacions al nostre voltant i el trànsit marítim , amb dades addicionals com ara nom, MMSI, port destí, etc

En l’actualitat és obligatori el disposar d’un equip localitzador de vaixells AIS en una embarcació de pràctiques d’escola nàutica. En Escola Port comptem amb 6 embarcacions per a realitzar les pràctiques homologades de les titulacions d’esbarjo i professionals STCW i totes elles disposen d’aquest equip. Les podem localitzar sempre que estan navegant, pels seus noms: ARTIMÓ, FORA NIRVIS SEGON, DIFUSIÓ, ESPORT, Aitern i AUBA.

Les imatges que podeu veure a continuació pertanyen a unes pràctiques del Mòdul de Supervivència en la Mar (video) del curs de Formació Bàsica en Seguretat STCW 95/2010 que l’Escola Port organitza cada mes de l’any, en aquest cas són del curs de desembre de 2017.

sistema AIS sistema AIS

En aquest cas la imatge AIS la podem veure des d’un smartphone amb l’aplicació Vessel Finder. Podeu veure les embarcacions Artimó i Difusió de l’Escola Port i el Helicòpter de Salvament Marítim de Barcelona Helimer 218.

La segona imatge és una foto presa des del Helicòpter de Salvament Marítim Helimer 218 on es pot veure la bassa de rescat amb les persones a bord.

A l’Escola Port us recomanem que us baixeu l’aplicació Vessel Finder per a mòbils per poder veure el sistema AIS a mòbils . El preu d’aquesta aplicació és molt baix i us trobareu amb una eina en la vostra mà que us permetrà saber en tot moment on es troba el vostre vaixell.

 

Escola Port / Formació Professional del Mar