Us presentem una breu descripció de les principals titulacions nàutiques d’esbarjo.

Si vas a utilitzar el títol per navegar amb la família o amics, és a dir navegació d’oci, pots optar per diferents titulacions d’esbarjo en funció de la mida de l’embarcació i la distància de separació de la costa a la qual vulguis navegar:

TÍTOL ESLORA DISTÀNCIA
LN Llicència de Navegació 6 m 2 mn
PNB Patró de Navegació Bàsica 8 m 5 mn
PER Patró d’Embarcacions d’Esbarjo 15 m 12 mn
PI Patró de Iot 24 m 150 mn
CY Capità de Iot 24 m Sense límits

 • 1 – LN · Llicència de Navegació
  ( titulín ) Vaixells fins 6 m i motos d’aigua, 2 milles.

  Llicència de navegació
  La Llicència de Navegació és la titulació més bàsica. Si et vols treure el carnet de moto d’aigua o fer sortides diürnes en petits vaixells i allunyar fins a 2 milles del port de partida, aquesta és la teva opció. El curs es fa en 6 hores i no requereix examen. En Escola Port al fer el curs el pots complementar amb pràctiques voluntàries de MOTO d’AIGUA o de NAVEGACIÓ a VELA BÀSIC.

 • 2 – PNB · Patró de Navegació Bàsica
  vaixells fins 8 m d’eslora, 5 milles.

  PNB el PNB és el títol que estàs buscant si el teu pla és sortir el cap de setmana amb la família o amics, navegar sense perdre de vista la costa, anar de cala a cala evitant les aglomeracions a la platja o sortir a pescar de nit.

 • 3 – PEE · Patró d’Embarcacions d’Esbarjo
  Embarcacions fins 15 m d’eslora, 12 milles.

  Patró de iot
  El PER és ideal per a tu que vols fer navegació costanera amb total llibertat o si el que et ve de gust és navegar fins a les Balears en vaixells de fins a 24 metres.

 • 4 – PI · Patró de Iot
  Embarcacions de fins a 24 m d’eslora, 150 milles.

  pER

  Si ja tens el PER, i tens ganes de més, amb el Patró de Iot podràs aventurar fins Sardenya o les Canàries per exemple.

 • 5 – CY · Capità de iot
  Embarcacions de fins a 24 m d’eslora, sense límits geogràfics.

  Capità de iot

  Completant la cadena de títols nàutics d’esbarjo arribaràs al capdamunt, Capità de iot, i amb aquest títol podràs donar-li la volta a món en vaixell.


Tots els títols bàsics estan habilitats per a la navegació a motor. Si prefereixes portar velers, només has de complementar el teu títol amb pràctiques complementàries de navegació a vela.

VELA
 títol per, distància, normativa nàutica d'esbarjo

1 milla nàutica = 1,852 quilòmetres


Si en lloc de navegar per plaer vols exercir professionalment, pots complementar la teva titulació nàutica d’esbarjo amb cursos professionals STCW.

 

PER Pro · PI Pro · CI Pro

Ara pots treballar amb el teu títol d’esbarjo. Amb les noves atribucions annexes podràs fer de la teva afició la teva professió.

 


MÉS INFORMACIÓ

 

El certificat d’especialitat de Formació Bàsica en seguretat és el primer curs que has de fer si vols dedicar-te a la nàutica de forma professional. Es tracta d’un certificat reconegut a tot el món a través de l’conveni STCW. realitzar aquest curs és imprescindible per a qualsevol activitat professional que desitgis realitzar en el sector marítim i nàutic, ja sigui per desempeñarte en llocs laborals comPER Pro, PI Pro<
mariner , mecànics o hostessa d’un iot o creuer fins capità d’un gran vaixell.


Titulacions nàutiques

Pots navegar com a aficionat amb qualsevol de les titulacions nàutiques d’esbarjo , en aquest cas tens les 5 opcions de títols. Però si vols una titulació professional les opcions que tens són moltes i cadascuna d’elles té diferents recorreguts per obtenir-la: la primera opció que et dóna comandament professional en una embarcació i és més senzilla d’obtenir és el Marinero de Pont.

Titulacions nàutiques professionals - Escola Port

El Patró Portuari és una altra opció i el PPER– Patró Professional Embarcacions Esbarjo és una opció molt completa, especialment per a tots aquells que vulguin dedicar-se a la nàutica professional amb embarcacions d’esbarjo, a més el títol PPER permet impartir classes teòriques i pràctiques en escoles nàutiques.
Titulacions nàutiques

Patrón Portuario - recorrido de formación - FP del MAR - Escola Port Barcelona

En Escola Port preparem als nostres alumnes tant per a les titulacions nàutiques d’esbarjo com per a les professionals.

Per aquells que no ho tenen clar i volen iniciar-se en la navegació, recomanem començar per la Llicència de Navegació, que és un curs molt econòmic, es realitza en un sol matí i no necessita d’examen. Són 4 hores de pràctiques de navegació i 2 de teoria, que poden servir com a punt de partida perquè una persona prengui decisions sobre continuar amb altres formacions nàutiques.

T’esperem al Port Olímpic de Barcelona, vine a conèixer les nostres aules i embarcacions.

Escola Port / Formació Professional de la Mar.