16 febr.

2014

La passada setmana Jose Luis Horno, alumne de l’Escola Port Barcelona i Rodrigo Andrade, propietari de l’Escola, van realitzar una original travessia hivernal a Mallorca. Es tractava de portar a Mallorca una embarcació a motor i tornar a Barcelona, gairebé sense parar, en una embarcació a vela RO 340, que serà un nou vaixell de pràctiques per l’Escola.

El repte era important donada l’època de l’any i especialment pel risc de realitzar la travessia a motor amb una embarcació amb un sol motor. Per tot això es va haver de realitzar una previsió de tots els factors i riscos possible per minimitzar les possibilitats que alguna cosa surti malament. Les prioritats van ser:

1- Revisió total de l’embarcació a motor : canvi d’oli, filtres , turbina refrigeració , neteja del circuit de refrigeració del motor…
2- Treballar en tots els possibles escenaris de mar perquè l’autonomia de l’embarcació permeti arribar.
3- Estudiar una finestra de temps que no contempli temporals i contempli vents moderats del sud per al retorn amb el veler. Ens ha estat de molta utilitat aquesta web  amb previsions tant d’estat de la mar i vent

4- Equipar bé per al fred nocturn en ple hivern.

El retorn al veler no tenia a penes risc , ja que sempre té el recurs de les espelmes si falla el motor . De fet prou feines va haver d’utilitzar el motor ja que el vent SW de 20 nusos es va mantenir tota la nit .

La màxima preocupació era l’autonomia i per a això es va preparar un Excel que contemplava tots els escenaris possibles i els consums del vaixell en cada cas. Així, en funció de les condicions de la mar, el patró hauria de seleccionar una velocitat que li permetés arribar a Mallorca. Es va determinar que sent el límit de rpm 4.000, s’obtendria una molt bona velocitat de creuer a 3.400 rpm que rondava els 16 nusos en condicions de mar òptimes. Si aquestes condicions no fossin tan bones, caldria posar el vaixell per sota de 2.000 rpm per tenir autonomia suficient. Però en aquest cas el viatge seria llarguíssim!

Afortunadament les condicions de mar van ser bones i es va poder navegar a velocitat de creuer gairebé tota la travessia, que va permetre arribar a l’illa en 7 hores.

Resum de la travessia: sortida de Barcelona el dimecres 12 a les 09:00, arribada a Andratx a les 4 de la tarda. Sortida d’Andratx a les 5 de la tarda i arribada al Port Olímpic de Barcelona el dijous 13 de febrer a les 10 del matí.

La travessia va ser tot un èxit tal i com s’havia programat, tot i que es va passar una mica de fred a la nit, especialment Jose Luis, que al tenir menys experiència no va encertar del tot amb l’equip. Aprofitem des d’aquí per felicitar a Jose Luis, que amb el títol PER recentment aprovat, ha demostrat tenir fusta de navegant, aguantant perfectament la duresa de la travessia en aquesta època hivernal.

La foto mostra l’arribada al Port Olímpic el 13 febrer 2014 del veler RO 330 AUBA, nou veler de l’Escola Port Barcelona.

IMG_20140213_104916