14 des.

2015

A punt de complir-se un any de l’entrada en vigor de la nova normativa nàutica que regula les atribucions dels títols esportius nàutics, des d’Escola Port Barcelona podem fer un balanç molt positiu. Destaquem els aspectes més importants:

  • Amb la nova llicència de navegació el fet no ser necessari realitzar l’examen teòric per aprovar el curs i l’obligació de realitzar 4 hores de pràctiques de navegació ha estat clau per al títol sigui en l’actualitat el nº en nombre d’alumnes, superant al PER i per descomptat a l’antic titulín.
  • El PNB que convalida part del PER és una cosa que ha agradat molt als alumnes. A més hi ha la possibilitat que alumnes que no han pogut aprovar el PER, puguin tenir el PNB.
  • Les noves atribucions del PER passant de 12 mts a 15 mts fan encara més atractiu aquesta titulació del que ja ho era anteriorment. Ara un alumne que vulgui un títol amb atribucions importants no cal que faci patró de iot, ja que amb el PER ja les té.
  • Finalment les pràcticas a Illes de 24 hores o Illes més vela de 48 hores ha estat juntament amb la llicència de navegació la novetat estrella d’aquesta nova normativa nàutica, ja que tant els nous alumnes PER com els que ja tenien el PER aprovat fa anys, se’ls ha obert la porta a poder navegar fins a les Illes Balears ja augmentar l’eslora permesa des dels 15 fins als 24 mts, només amb realitzar unes pràctiques de navegació i sense necessitat de realitzar cap examen.

Escola Port Barcelona

Rodrigo Andrade Olivié