22 juny

2020

Durant l’estat d’alarma l’Administració va autoritzar a impartir determinades formacions professionals i d’esbarjo de forma online amb videoconferència. Especialment els cursos professionals de nàutica i certificats d’especialitat en els quals la formació presencial és obligatòria, es va fer una excepció perquè els alumnes poguessin completar els seus cursos de forma online durant les primeres fases de l’estat d’alarma.

No obstant això, un cop entrem en la nova normalitat, la situació ha canviat i creiem que és important escriure aquest post de bloc perquè els nostres alumnes i col·laboradors estigueu informats d’allò que les autoritats permeten en relació a cursos en línia. La nostra posició com Escola és la de garantir la major qualitat en la nostra formació usant formats en línia i presencials sempre en el marc vigent.

 

  • Fins quan es pot fer formació en línia en els certificats d’especialitat STCW de nàutica professional?

Es poden realitzar aquests certificats d’especialitat STCW de forma online fins a la fase dues ia partir d’aquesta fase, que ja es poden impartir els cursos presencials, serà obligatori realitzar-los de forma presencial.

Un curs que ha començat en fase un de forma en línia podrà acabar-se en fase dues també de forma online. Les pràctiques de cada certificat d’especialitat que ha estat realitzat de forma online, es podran realitzar presencialment un cop s’entri en fase dues.

  • ¿Els títols nàutics d’esbarjo es poden realitzar de forma online?

La part teòrica de tots els títols d’esbarjo sempre ha estat possible realitzar-la de forma online, amb l’excepció de la Llicència de Navegació, ja que a l’ésser un títol que no requereix examen, l’Administració considera que és important l’assistència presencial a la part teòrica de el curs.

Molt sovint ens pregunten: ¿En aquesta situació es pot fer la teoria de la Llicència de navegació de forma online?

La resposta la Direcció General de la Marina Mercant és que per qüestions de seguretat és important que es pugui realitzar la teoria de forma online a l’almenys fins que desaparegui la incertesa generada pel COVID-19.

Els alumnes tindran la possibilitat d’escollir quin dels dos formats els sembla millor. Per tant, no hi haurà risc d’invalidar una titulació si es realitza la teoria en manera online. En Escola Port mantindrem les dues vies i us informarem de qualsevol canvi que es produeixi en la situació.

 

ESCOLA PORT / FORMACIÓ PROFESSIONAL DE MAR