12 set.

2021

Les escoles nàutiques realitzen les pràctiques homologades per obtenir les titulacions nàutiques en vaixells de motor i a vela, encara que principalment s’utilitzen velers pel seu menor consum de combustible, amb els motors elèctrics el consum de combustibles fòssils i l’impacte al medi ambient és zero.

Instal·lació d’un motor elèctric per a veler als nostres J/80

A Barcelona, Escola Port, en la seva aposta per la sostenibilitat i l’economia blava, ha fet un pas més i ha instal·lat als seus J/80 motors elèctrics de la marca Torqeedo, silenciosos i sense emissions. Aquests motors elèctrics per a veler tenen una autonomia suficient per fer pràctiques tot un dia. A més, en tenir bateria extraïble, es recarrega en un endoll domèstic a la nit i està disponible per a la navegació del dia següent.  

Els J/80 d’Escola Port també estan equipats amb plaques solars que carreguen la bateria que alimenta els llums de navegació, l’estació VHF, el sistema de localització AIS i els llums de cabina. Podem considerar aquests velers J/80 com a velers ecològics, silenciosos, i en un futur, augmentant les plaques solars, podran arribar a ser velers 100% autosuficients.  

Velers ecològics: en quines pràctiques s’utilitzaran?

Amb aquests velers ecològics Escola Port impartirà d’ara endavant els seus cursos de vela per a l’obtenció de les titulacions nàutiques Patró Navegació Bàsica (PNB), Patró d’embarcacions d’esbarjo (PER), Patró de iot (PI) i Capità de Iot (CI).

Els alumnes a més d’aprendre a navegar a vela i obtenir la seva titulació nàutica, tindran l’oportunitat de conèixer com funciona un motor elèctric per a veler i fer les pràctiques en un veler respectuós amb el medi ambient.

En aquests 4 velers J/80 amb motors elèctrics sortim gairebé cada dia de l’any a navegar al club de navegació d’Escola Port al Port Olímpic de Barcelona, ​​un club de navegació realment econòmic on no es paguen quotes mensuals per navegar.

Velers ecològics, el futur dels mars

Tot i que la tendència a l’ús de motors elèctrics comença a ser familiar a les carreteres, no és usual trobar velers amb motor elèctric i ecològic. A Escola Port apostem per aquest tipus de veler amb motor elèctric que, sens dubte, marcaran el futur de la nàutica.