18 nov.

2014

Amb la nova normativa aprovada a l’octubre, el títol PER (Patró embarcacions esbarjo) passarà de tenir limitació d’eslora de 12 metres a 15 mts. Els que tingueu el PER actual podeu passar per l’Escola Port Barcelona i fer la convalidació pel nou títol. Tenir en compte que si us paren (el 2015) portant un vaixell de 12 mts amb el títol antic, les atribucions seran les de l’antic i us podran multar.

A partir de l’11 de Gener del 2015 hi han canvis en els cursos per obtenir la titulació, que us resumeixo:

    • Augmenten les hores de Radiocomunicacions, que passen de les 2 actuals a 12 hores a l’haver de realitzar, per ser obligatori, el curs de Ràdio-operador de curt abast.
    • Les hores de pràctiques de seguretat i navegació (les conegudes com “de motor”) es mantenen en 16.
    • Les pràctiques homologades de Vela baixen de 20 a 16 hores, de manera que no convé donar molta pressa a fer-les, encara que el meu consell és que si ja les tens contractades les facis amb aquest pla, ja que segur que no et vindran malament aquestes 4 hores addicionals de pràctiques de navegació a vela.
    • MOLT IMPORTANT: Tindreu l’opció de realitzar unes pràctiques de navegació addicionals (de 24 hores en travessa) per a tots aquells que us interessi augmentar l’eslora permesa (de 15 mts a 24 mts). A més, realitzant aquestes pràctiques, amb el PER podreu navegar entre Península i Balears.

El que està en la vostra mà fer, si teniu pensat treure-el PER a 2015, és avançar la decisió per a una part del curs, les pràctiques homologades , ja que és el que augmentarà les hores (en conseqüència el preu) i si les feu ara mantindreu el preu del curs en 2015. El pack de pràctiques (2014) que com podeu veure està en 249 €, estimem que el 2015 tindrà un preu de 446 €. L’estalvi és important com podeu veure. La resta del curs i l’examen el podreu realitzar dins de l’any 2015.

Fent el curs d’aquesta manera us estalviareu uns diners, però com a director de la Escola Port Barcelona us animaria a que quan pugueu, més endavant, facis el curs de ràdio-operador de curt abast per augmentar els vostres coneixements, però sense haver d’estar obligat a això per obtenir la titulació, que ja l’hauríeu.

Rodrigo Andrade Olivié
Escola Port Barcelona