La missió de Escola Port és apropar la cultura nàutica i la passió pel mar a la població local. La línia principal de l’activitat de l’empresa, l’Escola, té com a objectiu aportar el coneixement necessari perquè els alumnes puguin obtenir les seves titulacions nàutiques tant d’esbarjo com professionals.

La visió que tenim és la de ser una escola líder en base a un professorat implicat que gaudeix amb el que fa i ho transmet als seus alumnes, en unes instal·lacions modernes i uns mètodes innovadors d’ensenyament, tant presencials, teòrics i pràctics, com a través d’Internet.

 

Els 6 valors principals d’Escola Port són:

  1. Integritat i compromís ètic – Significa ser honestos i honrats en els nostres quefer i en les relacions amb els altres. Ser conscients de les implicacions ètiques de les múltiples decisions a què ens enfrontem i actuar de manera justa i responsable, buscant el bé comú i, especialment, el dels col·lectius més vulnerables i desfavorits.
  2. Excel·lència professional – Buscant la màxima qualitat en el nostre treball i desentelant la nostra activitat amb rigor i competència tècnica, però també amb profunda qualitat humana.
  3. Respecte al medi ambient – Som amants de la navegació a vela i gaudim transmetent el nostre entusiasme per aquesta activitat, totalment respectuosa amb el medi ambient, a tots els nostres alumnes.
  4. Compromís amb la satisfacció dels nostres alumnes – Ens esforcem a donar la millor educació i el millor servei possible buscant sempre la satisfacció de tots els nostres alumnes.
  5. Compromís social i institucional – Col·laborem amb institucions socials de tot tipus tant per incorporar al nostre equip tot tipus de professionals amb èmfasi en la diversitat, com per aconseguir acords per afavorir als nostres alumnes i en general per fomentar l’esport i l’activitat nàutica entre tots els ciutadans.
  6. Esperit esportiu – Transmetem aquest esperit esportiu que fa a les persones créixer-se davant les adversitats i vèncer les dificultats que es troben en el camí. Forma part de l’actitud de tot l’equip de l’Escola Port.

 

Algunes accions rellevants

La Escola Port compta amb dos centres docents a la Vila Olímpica de Barcelona, està implicada amb les institucions i les mesures socials que propugnen: col·labora amb l’Ajuntament de Barcelona a través de l’ Programa Labora per afavorir a persones amb problemes d’inclusió social i amb la Generalitat de Catalunya per donar oportunitats a la gent jove amb projectes com el Carnet Jove que és possible utilitzar a l’Escola i permet als joves obtenir millors preus en els cursos i activitats nàutiques.

Els mètodes innovadors d’ensenyament de Escola Port estan adaptats a l’actual context de la societat del coneixement basats en la tecnologia i formats lúdics. Un equip jove s’encarrega de fer que tot això sigui possible.

Un web online en obert (aulanautica.org ), totalment gratuïta, creada per l’equip d’Escola Port, facilita a persones de tot el món apropar-se al món de la nàutica i als alumnes de la pròpia escola a fer el curs des de casa els dies que no pot desplaçar-se al curs presencial.

En els cursos professionals, que sabem son una clau per a la inserció en el mercat laboral, Escola Port fa preus especials a tots aquells que estan a l’atur per facilitar-los una eina amb la qual puguin obrir-se camí en el mercat laboral en un sector en auge com ho és el sector nàutic.