Patró de navegació bàsica - PNB - EscolaPort - Barcelona

Per obtenir el títol PNB només has de completar unes pràctiques i aprovar l'examen oficial.

Com a Patró de navegació bàsica podràs governar embarcacions de motor o vela de fins a 8 metres d'eslora, depenent de les pràctiques que facis, i navegar en un radi de 5 milles (± 9 Km) d'un port o lloc d'abric. A Escola Port et prepararem per aprovar l'examen a la primera i podràs fer les teves pràctiques qualsevol setmana de l'any.

Patró de navegació bàsica - PNB - EscolaPort - Barcelona

Requisits per obtenir el PNB:


1 - Tenir 16 anys o més

Per apuntar-te a l'examen PNB o fer les pràctiques has d'haver complert els 16 anys. Si encara no tens els 16 anys, pots començar pel Curs bàsic de navegació a vela i sortir amb el club de navegació.

2 - Aprovar un examen teòric

A Catalunya es fan 10 examen PNB a l'any, un cada mes, excepte al Gener i l'Agost. A EscolaPort programem cursos teòrics, presencials o en streaming, cada mes, en dates pròximes a cada convocatòria.

3 - Completar las pràctiques obligatòries

A més d'aprovar l'examen, abans o després, has de fer 2 pràctiques obligatòries:

4 - Ampliar atribucions?

Si vols governar velers, a més de les obligatòries, has de fer pràctiques complementàries:

Si realitzeu les pràctiques complementàries després d'haver expedit el títol, haureu de sol·licitar una nova expedició per incloure les noves atribucions.

Si ho fas en un termini inferior a 24 mesos després d'haver realitzat la primera expedició, podràs reutilitzar el certificat mèdic i només pagar la taxa d'expedició.

5 - Pagar taxes

Examen: Apuntar-se requereix el pagament de la taxa de matriculació i la inscripció a la convocatòria corresponent en uns terminis específics.

Expedició: La tramitació del titol requereix el pagament de la taxa d'expedició (quan hagis aprovat l'examen i les pràctiques).

6 - Certificat mèdic nàutic

Quan vagis a tramitar l'expedició del titol has de superar un reconeixement psicofísic i adjuntar-ho a la sol·licitud. Només es vàlid el que es realitza als centres de reconeixement de conductors autoritzats per la DGT. Un cop realitzat caduca als 90 dies, és important que te'l facis després d'aprovar l'examen i les pràctiques.

7 - Terminis

Per apuntar-te a un examen hi ha terminis específics, que pots consultar a EscolaPort, al web de la Generalitat de Catalunya o a la teva CCAA.

Per sol·licitar l'expedició del teu títol, el termini màxim serà de 24 mesos, comptats des de la data en què s'hagin publicat les notes de l'examen o se n'hagin superat les pràctiques.

Si no has fet les pràctiques, tens 23 mesos per completar-les i expedir el títol.

Si no heu aprovat l'examen teniu 23 mesos per fer-ho i expedir el títol.

Periode de validesa

El titol PNB té una validesa de 10 anys. Per fer una renovació heu d'abonar la taxa corresponent i aportar un certificat mèdic.

Modalitats de cursos PNB a EscolaPort. Packs de teoria i pràctiques.


PNB - Intensiu | Un cap de setmana.

Teoria i pràctiques de l'estirada. Un finde de formació intensiva al Port Olímpic de Barcelona.


PNB - Entre setmana| Quinze dies

Quatre classes teòriques de 3 hores, presencials o en streaming, dos dies a la setmana. Podeu fer el curs a les 10:00 oa les 19:00.

És recomanable fer teoria i pràctiques alhora.


PNB - Online al teu ritme | Lliure

Estudia en línia sense presses i resol els teus dubtes en les tutories en streaming, il·limitades fins que aprovis l'examen.

Si mentre prepares la teoria vas fent les pràctiques, la teva formació serà molt millor.

Mètode d'estudi


En las clases y tutories en streaming un instructor t'ajudarà a comprendre i asimilar el temari per a que aprobis el examen PNB a Catalunya o en una altre Comunitat, a la primera.

La millor manera d'afrontar el curs PNB es preparar cada tema amb antelació i resoldre dubtes amb el instructor:

  • Llegeix el temari.
  • Fes tests.
  • Repasa els examens.
  • Veu els videos temàtics a aula.escolaport.com.
  • Participa de les tutories en streaming.

Tindràs accés a la plataforma de cursos online aula.escolaport.com on disposes de tot el contingut teòric, tutories en streaming per resoldre dubtes, videos, exàmens, tests i enregistrament de cada classe i tutoria. A més, us donarem un maletí amb el material necessari per desenvolupar els excercicis de carta de navegació.