PER EscolaPort

Per obtenir el títol PEE només heu de completar unes pràctiques i aprovar l'examen oficial.

Amb el titol PEE podràs governar vaixells d'esbarjo de fins a 24 metres, de motor i vela, depenent de les pràctiques que facis. A Escola Port et prepararem per aprovar l'examen a la primera i podràs realitzar les teves pràctiques qualsevol semana de l'any.

Requisits per obtenir el PEE:

1 - Tenir 18 anys o més

Per apuntarte a l'examen PEE o realitzar les pràctiques has de ser major d'edat. Si tens 16 anys et pots treure el PNB.

2 - Aprovar un examen teòric

A Catalunya es fan 10 examen PEE a l'any, un cada mes, excepte al Gener i l'Agost. A EscolaPort programem cursos teòrics, presencials o en streaming, cada mes, en dates pròximes a cada convocatòria.

3 - Completar las pràctiques obligatòries

A més d'aprovar l'examen, abans o després, has de fer 2 pràctiques obligatòries:

4 - Ampliar atribucions?

Si voleu governar velers, navegar fins a les Balears o en vaixells de fins a 24 metres d'eslora, a més de les obligatòries, heu de fer pràctiques complementàries:

  • Navegació a Balears | 24 h (T'habilita per a navegar amb motor entre la península i les Balears, a més a més, amplia l'eslora fins a 24 metres.)
  • Navegació a vela | 16 h (T'habilita per a navegar amb velers)
  • Navegació a Balears + Vela | 48 h (Les pràctiques de navegació Balears i de navegació a vela les pots realitzar conjuntament a una sola travesía de 48 hores.)

Si realitzeu les pràctiques complementàries després d'haver expedit el titol, haureu de solicitar una nova expedició per incloure les noves atribucions.

Si ho fas a un termini inferior a 24 mesos després d'haver realitzat la primera expedició podràs reutilitzar el certificat mèdic i només pagar la taxa d'expedició.

5 - Pagar taxes

Examen: Apuntar-se requereix el pagament de la taxa de matriculació i la inscripció a la convocatòria corresponent en uns terminis específics.

Expedició: La tramitació del titol requereix el pagament de la taxa d'expedició (quan hagis aprovat l'examen i les pràctiques).

6 - Certificat mèdic nàutic

Quan vagis a tramitar l'expedició del titol has de superar un reconeixement psicofísic i adjuntar-ho a la sol·licitud. Només es vàlid el que es realitza als centres de reconeixement de conductors autoritzats per la DGT. Un cop realitzat caduca als 90 dies, és important que te'l facis després d'aprovar l'examen i les pràctiques.

7 - Terminis

Per apuntar-te a un examen hi ha terminis específics, que pots consultar a EscolaPort, la web de la Generalitat de Catalunya o de la teva CCAA. 

Per sol·licitar l'expedició del teu títol, el termini màxim serà de 24 mesos, comptats des de la data en què s'hagin publicat les notes de l'examen (si no has fet les pràctiques tens 23 mesos per completar-les i expedir-ne el títol) o s'hagin superat les pràctiques (si no has aprovat l'examen tens 23 mesos per fer-ho i expedir-ne el títol).

Periode de validesa

El titol té una validesa de 10 anys. Per fer una renovació heu d'abonar la taxa corresponent i aportar un certificat mèdic.

Modalitats de cursos PEE a EscolaPort. Packs de teoria i pràctiques.


PEE - Intensiu | Una setmana.

Teoria i pràctiques de l'estirada. Una setmana de formació intensiva al Port Olímpic de Barcelona.


PEE - Cap de setmana | 3 o 4 caps de setmana.

Dos classes teòriques de 8 hores, presencials o en streaming, a un cap de setmana.

Podràs completar totes les pràctiques y la formació teòrica en tres o quatre caps de setmana.


PEE - Entre setmana| Un mes

Vuit classes teòriques de 3 hores, presencials o en streaming, dos dies a la setmana. Pots fer el curs a les 10:00 o a les 19:00.

Es recomanable fer la teoria y pràctiques a la vegada.


PEE - Online al teu ritme | Lliure

Estudia online sense presses y resol els teus dubtes a les tutories en streaming, il·limitades fins que aprovis l' examen.

Si mentres prepares la teoria vas fen les pràctiques, la teva formació serà molt millor

Mètode d'estudi


En las clases y tutories en streaming un instructor t'ajudarà a comprendre i asimilar el temari per a que aprobis el examen PEE en Catalunya o en una altre Comunitat, a la primera.

La millor manera d'afrontar el curs PEE es preparar cada tema amb antelació i resoldre dubtes amb el instructor:

  • Llegeix el temari.
  • Fes tests.
  • Repasa els examens.
  • Veu els videos temàtics a aula.escolaport.com.
  • Participa de les tutories en streaming.

Tindràs accés a la plataforma de cursos online aula.escolaport.com on disposes de tot el contingut teòric, tutories en streaming per resoldre dubtes, videos, exàmens, tests i enregistrament de cada classe i tutoria. A més, us donarem un maletí amb el material necessari per desenvolupar els excercicis de carta de navegació.