L'alumne pot augmentar les atribucions del PER, en milles de navegació i l'eslora de l'embarcació, en realitzar unes pràctiques complementàries de navegació en una embarcació homologada per a aquest fi.


Escola Port compta dues embarcacions homologades per a la realització d'aquestes pràctiques. Reuneixen totes les condicions necessàries, tant de seguretat com d'amplitud, perquè tots els que vulguin realitzar aquestes pràctiques i navegar fins a 48 hores en ella ho facin de la manera més fiable i còmoda possible.Pràctiques ILLES 24 .

Augmenta les atribucions d'eslora fins a un màxim de 24 m i més navegar a motor entre la Península i les Illes Balears.

Durant 24 hores seguides navegarem a motor practicant diferents maniobres i simulant diverses situacions. Aquestes pràctiques es realitzen pel litoral català.
L'hora de sortida sol ser els divendres a les 7:30 del vespre. Es navega a motor en règim de singladura, sense parar a port excepte emergències o per repostar. Navegarem separats de la costa entre 10 i 20 milles, cap a diversos punts (waypoints) marcats a la carta. Tots els tripulants participen en la navegació, posant en pràctica el que han après en el curs teòric i fan torns per a les guàrdies i descansar. Tornem al Port Olímpic el dissabte a la mateixa hora.
Pràctiques ILLES 48

Augmenta les atribucions d'eslora fins a un màxim de 24 m i més navegar a motor i vela entre la Península i les Illes Balears.

Durant 48 hores seguides navegarem alternant motor i vela practicant diferents maniobres i simulant diverses situacions.
Els divendres, a les 7:30 de la tarda, si les condicions meteorològiques ho permeten, vam salpar en veler del Port Olímpic rumb a les Illes Balears. Tots els tripulants que realitzen la travessia han de cobrir guàrdies i participar activament de les maniobres de navegació diürna i nocturna, i descansar quan ho desitgin. En arribar a port baixarem a dinar i estirar les cames per immediatament tornar al vaixell i començar la travessia de tornada.Les pràctiques les pots fer quan vulguis, abans, durant o després del curs teòric, hagis fet l'examen o no.
Les pràctiques són dirigides per un marí expert, apassionat de la navegació, qui et transmetrà de manera molt clara i propera els secrets del mar.
l'embarcació compta amb cinc cabines i tres banys completament equipats, té una cuina completa i nevera elèctrica. Aigua i cafè sempre hi ha al vaixell.

Descompte de 100 € en Pràctiques illes 48, per a alumnes d'Escola Port, que han fet Pràctiques vela a la nostra escola i volen fer la navegació fins a les illes.

Consulta el calendari i reserva la teva plaça de pràctiques.Som transparents: pots veure la ubicació de les embarcacions de la nostra flota en temps real mitjançant el sistema AIS.Reservar plaça

Pràctiques complementàries de caràcter voluntari la realització i superació habilita els posseïdors del títol de patró d'embarcacions d'esbarjo a navegar entre la Península Ibèrica i les Illes Balears. La realització d'aquestes pràctiques complementàries de navegació permetrà a més augmentar les atribucions d'eslora de 15 a 24 mts per als posseïdors de la titulació PER que les realitzin de forma voluntària.

Les pràctiques reglamentàries de navegació , tindran una durada mínima de 24 hores (Illes) o 48 horas (Illes + Vela), de les quals, almenys 4 hores seran de navegació nocturna. Es realitzaran en una única sessió i en règim de travessa.

Temari d'aquestes pràctiques:

  • Apartat 1. Preparació de la derrota i exercici d'abandonament.

  • Apartat 2. Revisió dels punts crítics de l'embarcació i comprovacions prèvies a la sortida a la mar.

  • Apartat 3. Manteniment d'una guàrdia efectiva de navegació.
  • (El contingut detallat de cada apartat es pot veure al BOE Núm. 247, 11 octubre 2014 Secc. I. Pàg. 83046)

    Llegeix l'experiència de les últimes pràctiques al blog!